2020. augusztus 7. péntek Ibolya

Drágulnak az építőanyagok: mélyebben kell a zsebünkbe nyúlni

  • Magyar Idők
  • 2016. március 21. hétfő 08:35

Régen látott mennyiségben adták el termékeiket az év első hónapjaiban a magyarországi tégla- és cserépgyártók - mondta el a Magyar Idők hétfői számában a Magyar Téglás Szövetség (Matész) elnöke.


Kató Aladár ugyanakkor hozzátette: hiánytól nem kell tartani, mert az építőanyag-gyártók felkészültek a megnövekedett keresletre. A megnövekedett kereslet miatt viszont  némi drágulásra kell majd számítani az építőanyagok piacán.

Mint emlékeztetett, ez az iparág hét-nyolc éve még 40 ezer lakás építését szolgálta ki, az elmúlt néhány esztendőben azonban jelentősen visszaesett a forgalom. A Matész elnöke ezért üdvözölte a kormány lakásépítést ösztönző döntéseit, amelyeknek szerinte kedvező hatásuk lehet az építőanyag-iparra.

Mindez azért is fontos, mert az ágazatnak jelentős a munkaerőigénye. Tízezer új lakás építése mintegy 40-50 ezer embernek adhat munkalehetőséget. Sok helyre a jelenleg közmunkát végzőket is fel lehet venni, illetve a kényszerből külföldre távozó, és a nyugati országrészből ingázó, családjukat sokszor csak hét végén látó szakmunkások egy része is haza fog jönni. Különösen, ha a vállalatok megfelelő béreket tudnak biztosítani.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS


Portfolio HR Revolution 2020 Konferencia

Vörös riadó! A munkaerőpiac aktuális kérdései, kihívásai, és természetesen a lehetséges megoldások.

Sustainable World 2020 Konferencia

A jövő vállalata konferenciát, melyen a fenntarthatóságról, zöld finanszírozásról és befektetésekről, az energiatársaságok aktuális helyzetéről, és a zöld vállalatok kihívásairól, lehetőségeiről lesz szó.