2020. július 4. szombat Ulrik

Döbbenetes: ez a megyénk már napenergia-nagyhatalom


Magyarország egyik legszegényebb megyéjében immár három nagyenergiájú napelem park is található - számol be a HelloVidék.hu.

2019 jó év volt az észak-magyarországi Nógrád megye kistelepülései számára, hiszen három helyen is befejeződtek az önkormányzatok és a beruházó cégek közös projektjeiként megálmodott, napenergiát hasznosító és tároló erőművek építési munkálatai.

A nyugat-nógrádi területen elhelyezkedő szügy község önkormányzata 2018 áprilisában jelentette be, hogy a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében 545 millió forintot nyert el, melynek egy részét a megújuló energiaforrások közkedvelt megoldásainak egyikébe, napelem park létesítésére fordítja. A Szügy község és a szomszédos Balassagyarmat közötti út területén fekvő ipari övezet bővítésének fontos energetikai vállalása később nem várt fejlesztési lavinát indított el, és az építkezéssel egy időben más megyei kistelepülések is keresni kezdték annak lehetőségét, hogy hasonló módon lendítsék fel a környék gazdaságát.

A teljes cikket a HelloVidék oldalán olvasható. KATT!

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk