2020. augusztus 10. hétfő Lőrinc

Csak óvatosan a töklámpásokkal, kegyeleti gyertyákkal


November elején átlagosan húsz olyan esethez riasztják a tűzoltókat, ahol kegyeleti gyertyák okozzák a temetői- vagy lakástüzet. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság ezért mindenkit arra kér, körültekintően járjon el a hétvégén.

Mindenszentekkor és a halottak napján nagyon fontos, hogy a megemlékezés gyertyáit körültekintően gyújtsuk meg, hiszen nagyon gyakran ebből alakulnak ki komoly tűzesetek - hívta fel a figyelmet az InfoRádióban az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője.

Nagyon fontos, hogy a temetőben csak addig égjen a mécsestartóban meggyújtott mécses, amíg jelen vagyunk. Otthon úgy helyezzük el a gyertyákat, hogy a közelben ne legyen éghető anyag, ha pedig kimegyünk a szobából, oltsuk el a mécsest

- figyelmeztetett Mukics Dániel.

Egyre gyakoribb, hogy Magyarországon is megünnepeljük a Halloweent, és ehhez töklámpásokat készítünk. Nagyon fontos, hogy ezeket biztonságos helyre tegyük, ezek miatt is gyakoriak a tűzesetek - mondta a katasztrófavédelem szóvivője.

"Ha a töklámpást szabad területre, a lakóingatlan elé tennénk, szél esetén fújjuk el benne a gyertyát!" - hangsúlyozta Mukics Dániel.

A statisztikák szerint november első napjain megnő a tűzesetek száma. Ekkor körülbelül húsz esetben riasztják a tűzoltókat kifejezetten olyan tűzesetekhez, amelyek temetőkben vagy lakásokban kegyeleti gyertyák és mécsesek miatt keletkeztek - mondta el az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője.

"Szerencsére a legtöbb esetben csak néhány ezer forintos kár keletkezik, de sajnos minden évben előfordul, hogy komolyabb tűzeset keletkezik vagy akár meg is semmisül egy ingatlan azért, mert egy kegyeleti gyertyát gyújtott valaki" - mondta Mukics Dániel.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok (OTP Bank, Budapest Bank, ERSTE Bank, Cetelem, Provident, stb.) ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk

Portfolio HR Revolution 2020 Konferencia

Vörös riadó! A munkaerőpiac aktuális kérdései, kihívásai, és természetesen a lehetséges megoldások.

Sustainable World 2020 Konferencia

A jövő vállalata konferenciát, melyen a fenntarthatóságról, zöld finanszírozásról és befektetésekről, az energiatársaságok aktuális helyzetéről, és a zöld vállalatok kihívásairól, lehetőségeiről lesz szó.