8 °C Budapest

Amit eddig nem tudtál az eladó Korda-villáról + friss képek

2014. november 30. 13:01

Nemrég eladó sorba került a Korda házaspár Velencei-tó partján fekvő luxusvillája. Kordáék 330 millió forintot kérnek a luxusingatlanért;  az ugyanakkor kérdéses, hogy a tulaj ismertsége az adás-vételi procedúrában is jelentős szerepet játszik-e? Reklámnak biztos jó.

A bulvárlapok értesülése szerint nemrég eladó sorba került a Korda házaspár Velencei-tó partján fekvő luxusvillája. Kordáék 330 milliót kérnek a 400 négyzetméteres, 7 szobás tóparti ingatlanért. Az Otthontérképen (további képekért kattints) (is) megtalálható hirdetés szövege szerint ez Velence legszebb ingatlana, wellness részlegén infraszaunával, jakuzzival. Az ingatlanos szerint az extrák száma szinte kimeríthetetlen; a fűtésről és energiaellátásról például geotermikus fűtésrendszer és 16-16 napelem és napkollektor gondoskodik.

Mennyit dob az áron a Korda név?

Ahogy az a hazai lakáspiacon is lenni szokott, időnként ismertebb ingatlanok is eladósorba kerülnek. Az ugyanakkor kérdéses, hogy a tulaj ismertsége az adás-vételi procedúrában is jelentős szerepet játszik-e? Bár tény, hogy az ismert emberek lakóhelye vonzza a kíváncsi tekinteteket, a "híresség" jelentősségét gyakran maga a híresség értékeli túl, sajnos az ingatlanjával együtt. A tapasztalat az, miután nem Elvis kaliberű személyekről van szó, a vásárlók legfeljebb konstatálják a tulaj kilétét, hol örömmel, hol megvetéssel, ahogy ez lenni szokott hazánkban.

A legtöbb esetben tehát vélhetően rosszul gondoljuk, hogy egy híresség nevének a hirdetésben történő megemlítése árfelhajtó hatású lehet. A hírességek eladó ingatlanjai maximum a honlapokon kapnak több megtekintést, mint más, nem "celeb lakások", viszont a komoly érdeklődőknél a korábbi tulajdonos ismertsége már általában egyáltalán nem nyom a latba. Tehát sem árban, sem értékesítési időben nem térnek el ezek az ingatlanok az eladójuk személye miatt a többi ingatlantól.

De nézzük a tényeket. Kordáék 400 négyzetméteres luxusingatlanának irányára 330 millió forint; tehát négyzetméterenként 825 ezer forintot kér a sztárpár. Ez az összeg egy luxusingatlan esetében nem tűnik feltétlenül kirívónak, ugyanakkor érdemes megjegyezni, hogy Velencén az értékesítési átlagár 147 ezer forint négyzetméterenként. A luxuskivitel, a saját vízpart viszont mindenképp indokolja a közel egymilliós négyzetméterárat. A kérdés csak az, a Velencei-tónak van-e akkora vonzereje, hogy valaki 330 milliót áldozzon egy hatalmas villára. Itt érdemes megjegyezni, hogy ennyi pénzért a Balatonnál szintén kaphatunk luxusingatlant, vízpartit is.

Kinek van erre pénze???

Természetesen sokakban merülhet fel a kérdés, hogy egyáltalán kinek van annyi pénze jelenleg Magyarországon, hogy ilyen borsos árú ingatlant vásároljon. Véleményünk szerint azonban érdekesebb azt firtatni, hogy készpénzes, vagy különböző hitelkonstrukciókat igénybevevő vásárlók uralják-e a piac e szűk szegmensét. Információink szerint - bár nincs akadálya a hitelből történő finanszírozásnak - inkább a készpénzes vevők, gyakran vállalkozásnak vásárlók uralják ezt a piacot.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Kimagaslóan nagy értékű, több százmilliós ingatlan vásárlásakor ugyanis a magas hitelösszeg a szokásos lakossági hitelezés kereteibe nehezebben fér bele. Ilyen ügyletnél a megszokottól eltérő hitelbírálatra és döntésre van szükség. Ebbe beletartozik az ügyfél hitelképességének, jövedelmi helyzetének mélyebb elemzése, az ingatlanértékből adódó plusz kockázatok alapos mérlegelése, hiszen százmilliós nagyságrendű hitelkihelyezésnél a visszafizetés mellett az ingatlan mobilizálhatóságára is hatványozottan kell figyelni.

 

NEKED AJÁNLJUK
Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 16. kedd
Csongor
16. hét
Április 16.
A hang világnapja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm