2019. november 14. csütörtök Aliz

Aggasztó adatok kerültek napvilágra: ennyi öngyilkos volt tavaly

  • 24.hu
  • 2019. szeptember 6. péntek 08:30

2018-ban 1656-an követtek el öngyilkosságot Magyarországon, ez a szám 22-vel töb, mint 2017-ben - számol be a 24.hu.

Hozzáértők szerint ez a növekedés még nem drámai, így elmondható, hogy az öngyilkosságok száma stagnál hazánkban.

A legfrissebb statisztikákat csütörtökön, az öngyilkosság megelőzésének világnapján ismertették a Nyírő Gyula Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézetben. Jó hír, hogy 2010 óta több mint 30 százalékkal esett vissza a 100 ezer lakosra jutó befejezett öngyilkosságok száma. Az Európai Unióban így a legnagyobb csökkenést Magyarországon látni.

Az öngyilkosságok számának csökkenése a nyolcvanas évek második felében kezdett tendenciává válni, a folyamat azonban 2007-ben megtorpant.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. Íme, itt egy konkrét példa: kalkulátorunkban 2 millió forintos hitelösszeget és 60 hónapos futamidőt adtunk meg. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 40 436 forintos törlesztőrészlettel a CIB nyújtja (THM 8,17%), de nem sokkal marad el ettől a Raiffeisen 40 505 forintos törlesztőt (THM 8,97%) ígérő ajánlata sem. Emellett érdemes még megemlíteni az Erste, az MKB, valamint a Cetelem konstrukcióját is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS