16 °C Budapest

A magyarok közel fele így fizeti a gázszámlát: mennyit spórol ezzel?

2016. október 13. 19:00

Idén a FŐGÁZ Csoport ügyfelei az első háromnegyed évben több, mint 90 milliárd forintnyi értékben egyenlítették ki számlájukat készpénzmentes fizetési megoldásokkal, és közel félmillióan veszik igénybe az online ügyfélszolgálati oldalakat. A digitális csatornák egyre meghatározóbbak a diktálások és számlák kiegyenlítésének terén is, ezzel az e-tranzakciók értékének aránya közel 45 százalékos és tartósan növekszik.

A digitális csatornahasználat leginkább a mérőállás diktálás terén kiemelkedő, hiszen a fogyasztók 93 százaléka él ezzel a megoldással, míg mintegy 10 százalékuk választotta már a környezetbarát e-számla megoldások egyikét. Egyre többen részesítik előnyben a készpénzmentes fizetési megoldásokat, ezáltal emelkedett az átutalás, a bankkártyás fizetés, illetve csoportos beszedési megbízásos számlakiegyenlítések száma.

A saját E-gázszámla célja, hogy egyszerűsítse és meggyorsítsa a fogyasztók számla-ügyintézését, hiszen internetes elérhetőség mellett bárhol, bármikor igényelni tudják az elektronikus számlát, illetve tételesen nyomon tudják követni azokat visszamenőlegesen is. Az E-gázszámla igénylését követően a nyomtatott helyett elektronikus számlát kapunk, tehát nem kell többet a papíralapú számlával foglalkozni. A környezetbarát és a számlakezelést lényegesen egyszerűsítő elektronikus számlát az online ügyfélszolgálati oldalon lehet igényelni.

Az elektronikus számla mellett egyre népszerűbb az év elején megújult online ügyfélszolgálat használata is, amelyen keresztül a fogyasztók néhány kattintással, bárhol és bármikor ingyenesen, a hét minden napján 24 órában tudnak ügyet intézni. Így a földgázszolgáltató rugalmasan, a felhasználók számára megfelelő időpontban biztosít lehetőséget az adminisztrációs folyamatokra mellőzve a személyes ügyintézés időráfordítását.

Az elektronikus előrefizetős gázmérők (EFM) esetében a gázdíjak kifizetése nem utólag, hanem a kártyás telefonokhoz hasonlóan a fogyasztást megelőzően történik. A napokban a meglévő értékesítési pontokat további 112-vel bővítette a Társaság, hiszen postai fiókirodáin is lehetővé tette az EFM-kártyák egyenlegének feltöltését, ezzel a szolgáltatás a FŐGÁZ teljes fiókirodai hálózatát is beleértve országosan már több mint 1700 helyszínen érhető el.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem