2020. június 2. kedd Kármen, Anita

A koronavírus miatt egyre népszerűbb a végrendelkezés: jobb a békesség?


A koronavírus-járvány óta egyre több vagyonos ember keresi fel ügyvédjét végrendelet készítéssel kapcsolatban. A többség általában halogatni szokta ezt, ám úgy fest ez is változóban van.

A Financial Times cikke szerint az idősebb vagyonos ügyfeleik egyre gyakrabban és egyre többen érdeklődnek a végrendelet, az életbiztosítás és az örökösödési adó részletei kapcsán.

A brit Law Society adatai szerint néhány jogi cégnél a munka az elmúlt hetekben a duplájára nőtt, mivel sokan igyekeznek rendbe tenni pénzügyi dolgaikat. Ezeken belül is a végrendelet az egyik olyan terület, ami a koronavírus miatt most előtérbe került.
A becslések szerint a brit felnőttek több mint felének nincs végakarata, a helyzetet pedig nehezíti, hogy idősek az egymástól való kellő távolság betartása miatt nehezebben is tudják elintézni ezt.

Angliában és Walesben a végrendelet formai követelményei közé tartozik, hogy írásban kell lennie, a végrendelkezőnek két tanú jelenlétében alá kell írnia (vagy az örökbehagyó által megjelölt más személy), ahogyan maguknak a tanúknak is.

Az ügyvédi irodák tájékoztatása szerint az utóbbi hetekben több idős ügyfél is kockáztatta saját egészségét, és elhagyva otthona biztonságát felkereste ügyvédjét, hogy végrendeletet írhasson.

A jogi irodákat tömörítő szervezet elmondása szerint már kérték a kormányt, hogy átmenetileg enyhítsenek a végrendelkezés szabályain, és ne kelljen feltétlenül fizikailag is jelen lenni az aláíráskor minden félnek, így például elegendő lehetne az is, ha csak egy tanú írja alá a dokumentumot, vagy a digitális aláírás is működhetne. Egyre több olyan cég is van már a piacon,a mely online végrendelkezést hirdet.

Az életbiztosítások iránt is megugrott a kereslet, sokan azt hiszik, hogy ha megkötik a biztosítást, akkor az holnaptól már fizet is, holott egy ilyen biztosításnak legalább 2-3 hónap kell, mire kifizetést tud teljesíteni. Sokan az örökösödési adó kifizetése miatt érdeklődnek arról, miképpen lehetne a biztosítást felhasználni ennek kifizetésére.

Címlapkép: Getty Images

KIHÚZNA A BAJBÓL 1 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is. Amennyiben 1 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidővel, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 20 093 forintos törlesztőrészlettel a Raiffeisen Bank nyújtja (THM 7,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 20 126 forintos törlesztőt (THM 7,64%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk

Megszólalt a magyar papírkirály: ők ezért toboroztak rengeteg melóst a járvány alatt
A rendelésállomány egyes termékekből a háromszorosára nőtt.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Auchan

05.28-06.03
Országos

Tesco

05.28-06.03
Országos

Aldi

05.28-06.03
Országos

Lidl

05.28-06.03
Országos

Praktiker

04.02-07.31
Országos