6 bombabiztos tipp az otthonteremtési támogatások maximális kihasználására

Pénzcentrum2021. február 27. 18:10

2021. január elsejétől életbe léptek az új otthonteremtési támogatások. A rendszer igen összetett, így jól jöhet a segítség, hogy mindenki maximálisan kuhasználhassa a neki szóló előnyöket. 


2021. január elsejétől a már meglévő családi otthonteremtési támogatások mellett újak is életbe léptek, így immáron a gyermekeket nevelők számára mintegy tucatnyi lehetőség nyílik arra, hogy kedvezményes konstrukciók mellett megfelelő minőségű, jó életkörülményeket biztosító, életre tervezett otthont alakíthassanak ki - mutatnak rá az újHÁZ Centrum szakértői.

Hatalmas érdeklődés övezi az 50 százalékos otthonfelújítási támogatást is, amelyet azok a legalább egy gyermeket nevelő családok vehetnek igénybe, akik már meglévő ingatlanukat szeretnék csinosabbá, fentarthatóbbá, komfortosabbá tenni

- húzzák alá felhívva a figyelmet arra, hogy a lakásfelújítási költségek felét az állam legfeljebb három millió forintig, utólag fizeti vissza.

Mindemellett az ökotudatos építkezők is meg találhatják a számukra ideális lehetőséget, hiszen a Magyar Nemzeti Bank kamatmentes lakáshitellel támogatja az újépítésű, zöld lakások vásárlását, illetve építését. Felhívják a figyelmet ugyanakkor arra is, hogy a CSOK-ot igénybe vevők további kedvezményekben részesülhetnek, amelyek szintén hatalmas segítséget nyújtanak az induló otthonteremtésben.

Annak érdekében, hogy a családok minél hatékonyabban felhasználhassák a rendelkezésükre álló támogatási lehetőségeket, a vállalat szakértők által felkészítette értékesítő munkatársait, akik a kereskedésekben várják az érdeklődők rohamát. Szerintük, ha hat javaslatukat megfogadják, a családok valóban kihozhatják a maximumot kedvezményeikből.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Erre érdemes különösen odafigyelni

 

  • 1. Elsőként rendkívül fontos, hogy a családok részletesen megismerjék azokat a kedvezményeket, amelyeket igénybe lehet venni és megtalálják azokat a lehetőségeket, amelyek számukra a legoptimálisabbak. Az újHÁZ Centrum kereskedéseiben komplex tanácsadással várják az érdeklődőket, éppen ezért érdemes személyes konzultációért felkeresni az újHÁZ Centrum Otthonteremtési tanácsadóit" - mondják. A szakértők a családok számára személyre szabott, közvetlen és az általános tájékoztatónál sokrétűbb tanácsokat adnak és segítenek kiválasztani a legideálisabb támogatási formát is. Az adott esetek és az egyedi igények függvényében konkrét építőanyagokat is ajánlanak számukra, az azonnali megoldási javaslatok egy részét pedig a kereskedésekben be is tudják mutatni. A weboldalukon elhelyezett letölthető KISOKOS kiadványuk pedig összefoglalja az összes jelenleg igénybe vehető otthonteremtési támogatási formát. Ez a segédlet támogatja az előzetes tájékozódást, vagy akár egyes részletek tanulmányozását is. Konkrét kérdésekre azonban ebben az esetben is az újHÁZ Centrum Otthonteremtési tanácsadói adnak megnyugtató választ.
  • 2. Törekedjenek arra, hogy egyszerre több támogatási formát is igénybe tudjanak venni! Az új építésű ingatlanok esetében például az év elejétől az értékesítés áfatartalma 27 százalékról ismét 5 százalékra csökken, melyet a CSOK-osok vissza is igényelhetnek. Ráadásul ők mentesülnek a vagyonszerzési illeték megfizetése alól is, ami nem csak az újonnan felépített lakásokba költözők számára érhető el, hanem a használt ingatlant vásárlók számára is.
  • 3. A szakértők szerint nem szabad meglepődni akkor, ha kiderül, a család számára a legideálisabb választás továbbra is a CSOK marad, amelyet immáron a családi ház tetőterének beépítésére is igénybe lehet venni akár tíz millió forintig, így a több generáció együttélésének feltételei is megteremthetővé válnak.
  • 4. A tanácsadók úgy vélik, minden eddiginél fontosabb, hogy olyan kivitelezőt válasszanak a családok, aki a szerződést korrekt módon készíti el és annak minden pontját be is tartja! A magasan képzett, lojális szakemberek ráadásul nem csak a határidőket tekintve megbízhatók, hanem naprakészek az innovatív építőanyagok helyes felhasználásában is, így garantálják a magas minőségű kivitelezési munkákat.
  • 5. Az építőanyagkereskedelmi hálózat kutatásai szerint a kivitelezőkkel érdemes a lehető leghamarabb megkötni a szerződéseket. Ennek oka, hogy már most 2-4 hónapos várakozási időre kell számítaniuk a megrendelőknek, a fokozódó kereslet függvényében pedig ez tovább növekedhet.
  • 6. Az építőanyag-kereskedelmi hálózat azt javasolja, hogy a családok minden esetben kérjék ki szakértő véleményét a felhasználni kívánt építőanyagokról, hogy azok valóban a legoptimálisabbak-e számukra. Úgy vélik, érdemes az ár-érték arányt figyelembe venni és olyan energiahatékony megoldásokat előnyben részesíteni, amelyek segítségével az otthonok sokkal fenntarthatóbbá válnak.

 

Címkék:
otthon, támogatás, családok otthonteremtési kedvezménye, tudatos vásárlás, otthonteremtési támogatás, zöld energia, csok új ház, új építésű lakás, kereskedelmi bank, csok feltételei,