2020. augusztus 5. szerda Krisztina

320 millióért árulják a magyar sztárépítész budai várkastélyát


320 millió forintért árulják a legendás magyar építész, Gerlóczy Gedeon budai várkastélyát - szúrta ki a Pénzcentrum. Habár a borsos árcédula a szakavatlan szemeknek elsőre magasnak tűnhet, lakáspiaci elemzők szerint az irányár nem mondható elrugaszkodottnak. Azt persze a szakértők is hozzáteszik, egy ennyire egyedi ingatlan árazása éppúgy nehéz feladat, mint a potenciális vevő felkutatása.

320 millió forintért dobták piacra a nemesi származású magyar sztárépítész, Gerlóczy Gedeon budai luxusvilláját. A hirdetés szövege szerint az 1924-ben felhúzott ingatlan "romantikus környezetben, várkastély jellegben épült". De az ingatlanos kommentárja alapján a villa befektetésnek sem utolsó.

Kiváló vétel diplomáciának, rezidenciának, idősek otthonának, magán klinikának és természetesen családi otthonnak is.

- fogalmaznak a hirdetésben.

Habár a 320 millió forintos irányár elsőre soknak tűnhet, a négyzetméterenként bő 730 ezer forintos árcédula aligha kirívó a budai kínálatban. Sőt, a Pénzcentrum által megkeresett szakértő szerint a villa a teljes magyar lakáspiacon vitathatatlanul kuriózumnak számít.

Bármennyire is magasnak tűnik a 320 milliós kínálati ár, az ingatlan elhelyezkedését figyelembe véve inkább átlagosnak mondható, azaz nem ugrik ki a hasonló típusú ingatlanok közül. Gondoljunk csak bele, ezen a környéken még egy üres telek is 100-200 milliós tétel. Az értékesítésre váró villa kínálati ára tehát piaci, arról nem is beszélve, hogy egy esetleges 10-15 százalékos alkuval máris 300 millió alá tornászhatja a szerencsés a vételárat. Persze nem szabad megfeledkezni az illetékről sem, ami plusz 10-12 milliós tétel

- tette hozzá a lakáspiaci elemző.

(Címlapképünk forrása: ingatlan.com)

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok (OTP Bank, Budapest Bank, ERSTE Bank, Cetelem, Provident, stb.) ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Hozzászólások száma: 1 - Hozzászólok a fórumhoz
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS