2018. november 17. szombat Hortenzia, Gergő

300 ezerért keresnek úszómestert: a gyógyfürdőket is elérte a munkaerőhiány


Ma már meg sem lepődünk, ha egy szolgáltatást korlátoznak vagy leállítanak szakemberhiány következtében. Nap, mint nap szembejön velünk egy olyan hír, ami erről szól. Budapesten például egy híres fürdő sínyli meg, hogy nincs ember, aki dolgozna, ezért időszakosan le kell zárni az egyik medencét. De a többi fürdőben vajon mi a helyzet? 

Orvos: Öt év múlva, szeptember 6-án lesz a műtétje. Beteg: De hánykor? Orvos: Miért fontos azt tudni? Beteg: Mert 8-ra jön az asztalos. - Ma még nevetünk rajta, de pár év múlva már természetesek lesznek az ilyen és ehhez hasonló párbeszédek. Lassan tényleg kiürül az ország, nem csak orvosokból és asztalosokból van hiány, hanem például úszómesterekből is hiány lesz. 

De minek télen úszómester? - merülhet fel a kérdés sokakban, hiszen (legalábbis a naptár szerint) mindjárt itt a tél. A gyógyfürdők országában azonban most indul a szezon, egyre többen keresik fel ezeket a helyeket, az őszi-téli időszakban.

Azonban egy budapesti fürdőben, az Irgalmasok Veli Bej Fürdőjében időszakosan le van zárva az úszómedence úszómester hiányában. A Pénzcentrum értesülését telefonon keresztül megerősítette a fürdő egy dolgozója: elmondta, hogy ezen a héten például csak délutánonként lehet használni az úszómedencét, mivel az úszómester csak olyankor van bent.

Kérdésünkre azt is elmondta, hogy folyamatosan keresnek úszómestert, meg is találtuk az egyik legnagyobb álláskereső portálon a hirdetésüket. Abból ugyan nem derül ki mennyit kell dolgozni és mennyit lehet keresni, de információink szerint heti 30 órát kell a medence partján tölteni és ezért havi nettó 120 ezer forintos fizetés jár. Az úszómester végzettség természetesen elvárás. Egy OKJ-s úszómester tanfolyam ára, 250 + 40 ezer forint körül van, és nagyjából 200 órás.

Kíváncsiak voltunk, vajon az egész városban hiány van-e úszómesterekből, hiszen egyre népszerűbbek a budapesti gyógyfürdők nem csak a magyarok, de a külföldiek körében is: a látogatóvendégek száma 1 millióval emelkedett 2010-hez képest- mondta Czinege Szilvia, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. értékesítési és marketing igazgatója még februárban az M1 aktuális csatornán. Hozzátette: a gyógyfürdőkbe a vendégek egy része belföldről érkezik, a történelmi nagy műemlékfürdőkbe, mint például a Gellért fürdőben és Széchenyi fürdőben a napi jegyet vásárlók 90 százaléka azonban külföldi.

A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. által üzemeltetett fürdőkben a takarító, éjszaki takarító és uszodagépész munkakörökben tapasztaljuk a legnagyobb hiányt, azonban olyan nem fordult elő, hogy bárminemű szolgáltatást korlátozni kellett volna. Társaságunknál 2019. januárjától bruttó 300.000 Ft átlagbér felett lehet számolni egy uszodamesteri fizetésnél.

 - válaszolta Czinege Szilvia, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. értékesítési és marketing igazgatója a Pénzcentrum kérdésére.

Pénzre van szükséged? Mit szólnál 2 000 000 Ft-hoz?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. Íme, egy konkrét példa: kalkulátorunkban 2 millió forintos hitelösszeget, és 72 hónapos futamidőt adtunk meg. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót a K&H Bank nyújtja, náluk 34 571 forintos törlesztőt ígér a 8,27%-os THM; de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank ajánlata sem, amely esetében 34 947 forintos törlesztővel számolhatunk havonta. Emellett érdemes még megemlíteni a Raiffeisen Bank, az MKB Bank, a Budapest Bank, valamint az ERSTE Bank konstrukcióját is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát.

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk

Indul a roham a magyar boltokban: így szúrhatod ki a lehúzós karácsonyi akciókat
Összegyűjtöttük a legjobb tippeket és stratégiákat, hogy elégedetten távozhass a boltból!


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS