7 °C Budapest

3 szuperolcsó megoldás: így vészelheted át a kánikulát légkondi nélkül (x)

2018. június 4. 14:00

A múlt héten beköszöntött a 30 fokos meleg, amit a legtöbben már csak klímával tudnak elviselni. Most azonban több hetet, de akár egy hónapot is várni kell a beszerelésre a súlyos szakemberhiány miatt. Szerencsére vannak a légkondit jól helyettesítő megoldások, amelyekkel hasonló eredmény érhető el, ráadásul jóval olcsóbban. A KIKA lakberendezési láncnál ráadásul kedvezményesen szerezhetjük be ezeket a június 9-10-ei hétvégén, amikor minden termékre 13% kedvezmény jár.

Május utolsó napjaiban már elérte a hőmérséklet a 30 fokot, júniustól pedig folyamatosan melegszik majd az idő. Valószínűleg nincs messze a 30-35 fokos, igazi nyári kánikula sem, amikor az emberek a légkondicionált helyiségekben érzik igazán jól magukat. Más módja is van azonban a forróság elleni védekezésnek, amelyek hatékonyak és megfizethetőek, ráadásul szakemberre sincs szükség az elhelyezésükhöz.

Egyre izzasztóbb a szakemberhiány

Gyorsan kell cselekednie annak, aki már idén nyáron klimatizált lakásban szeretne tartózkodni, ugyanis nagyon nehéz megfelelő szakembert találni, a várakozási idő pedig egyre hosszabb. Jelenleg 2-3 hetet kell várni egy készülék felszerelésére, júniustól azonban, amikor még többen szeretnének majd klímát, a várakozási idő ennél több is lehet.

A Pénzcentrumnak nyilatkozó szakemberek szerint maga a telepítés nem vesz sok időt igénybe, általában 3-4 óra alatt elvégezhető, az egyszerű, rutinszerű karbantartás pedig ennél is kevesebb időt igényel, de itt sem jellemző, hogy azonnal kiszállnának.

Azt is érdemes figyelembe venni, hogy jelentős kiadás elé néz az, aki egy klíma beszerzését tervezi. A legnagyobb kiadást természetesen maga a készülék jelenti, aminek az ára széles skálán mozog, 100 ezer forinttól a többszázezer forintos csúcsmodellekig. A készülék telepítése pedig általában 60-80 ezer forint, vagyis egy klíma felszerelése valahol 200 ezer forintnál kezdődik, de az összeg jelentősen növekedhet az igényektől és a lehetőségektől függően. Ez már egy akkora tétel, amely jelentősen megterhelheti a családi kasszát, ezért sem árt tisztában lenni azzal, hogy milyen más lehetőségek vannak.

Három szuper megoldás légkondi helyett

Klíma nélkül nehéz elviselni a 30 fok feletti hőmérsékletet, ha az ember nem tesz meg mindet azért, hogy hűvösen tartsa az otthonát. Vannak megoldások, amelyekkel hasonló eredményt érhetünk el, mint a légkondival, ráadásul sokkal barátságosabb áron. Mutatunk néhány ilyet a KIKA lakberendezési lánc kínálatából.

1) Fényzáró függönyök

Az egyik legegyszerűbb és legolcsóbb hűtési módszer az úgynevezett fényzáró (black-out) függöny, vagyis a tökéletesen fényvisszaverő sötétítő függöny használata. Fényzáró képességüket a fekete szálak adják, amelyek csaknem tökéletes, 98-99%-os fényzárást biztosítanak. A KIKA üzleteiben széles szín- és méretválasztékban kaphatunk készfüggönyöket, illetve egyedi, rendelésre elérhető, folyóméterben vásárolható, szintén rengeteg színben és mintával választható black-out függönyöket is. A készfüggönyök közül a Wave és az Eclispe függönyök, a rendelhetőek közül a Bastia, Perth és Pittsburgh függönyök remek megoldást jelentenek.

2) Thermo anyaggal bevont rolók

A rolók között is van olyan fajta, ami a szokásosnál erősebb fényzárást ad, ezek Thermo Mini néven találhatók meg. Ezeknek a kifelé néző oldala alumínium színű thermo anyaggal van bevonva, így nemcsak a fényt, de a hőt is kizárják.

3) Csúcsventilátorok

A forró nyári napokon természetesen a ventilátorok is nélkülözhetetlenek: ezekből évről évre egyre nagyobb a választék, a legkorszerűbbek már nemcsak a levegőt keverik, hanem párásítanak vagy hűtenek is. A KIKA kínálatában a 5 990 forintért kapható asztalitól, a 16 990 forintos álló változaton át, a 37 900 forintért megvásárolható párásító ventilátorig terjedően nagyon széles a skála.

Mikor érdemes bevásárolni?

Bőven tud miből válogatni az, aki a hétvégi forróságban szánja rá magát arra, hogy keressen valami hűsítő megoldást. Nemcsak a választék széles: a különböző kedvezményeknek köszönhetően jó áron lehet most hozzájutni ezekhez az eszközökhöz. A KIKA üzleteiben a június 9-10-én minden termékre 13% kedvezmény jár, így különösen kedvező áron szerezhetők be a fenti árnyékolás kategóriájú termékek, köztük a fényvisszaverő függönyök és a rolók. Ezek mellett a bútorlánc kínálatában kerti garnitúrák, szettek és kiegészítők széles választéka érhető el, amelyek között szintén érdemes körülnézni annak, aki éppen otthona nyáriasításán gondolkodik.

(x)

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 24. szerda
György
17. hét
Április 24.
A rendőrség napja
Április 24.
Zajvédelmi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 24. 13:12
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem