-2 °C Budapest
Gas meters in close-up

Csökkenti a lakossági gáz árát a kormány: itt a rendelet az összes részlettel

2023. október 3. 19:28

Gázárszabályozással összefüggő miniszteri rendeletet módosított a kormány. Egységesítették a gáz megajoule-ban megadott árát, ez a gyakorlatban árcsökkentést jelent. 

A Magyar Közlöny 139. számában szúrta ki az Infostart, hogy a kormány fontos árat módosított a lakossági gáz esetén. Meghatározták "az egyetemes szolgáltató által az I. árkategória esetében alkalmazandó díjakat". Október 1-jétől egységesen 2,256 forint/MJ, ezzel egy korábbi még 2016-os rendeletet módosítottak, abban 2,264 forint/MJ szerepelt. Ez azért is nagy változás, mert eddig előfordult olyan is, hogy különböző gázszolgáltatóknál ez az ár más és más volt, de ez alapján október 1-től ez az már egységes.

Kedden az MVM honlapján is megjelent ezzel kapcsolatban egy közlemény. Ebben azt írják, hogy október 1-jétől a korábban elosztónként eltérő árakat az egész országra a legalacsonyabb árszinten egységesítették az egyetemes földgázszolgáltatásban. Az MVM 2023. október 6-ig diktálási lehetőséget biztosít érintett földgázügyfeleinek. A diktálás nem kötelező, diktálás hiányában az egyetemes szolgáltató becsült mérőállást alkalmaz.

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 9. szombat
Natália
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem