15 °C Budapest
Lagzi Lajcsi mocsai luxusbirtoka madártávlatból (Forrás: ingatlan.com)

Megtaláltuk a hirdetést: ennyiért árulja vidéki luxusbirtokát Lagzi Lajcsi

2023. március 17. 09:31

13 millió eurós, azaz több mint 5,1 milliárd forintos irányáron ismét piacra dobta mocsai luxusbirtokát a börtönbüntetésre ítélt Lagzi Lajcsi - szúrta ki a Pénzcentrum.

Lassan 7 éve, letartóztatása után határozta el magát először Lagzi Lajcsi, hogy eladja mocsai birtokát. Mint arról itt a Pénzcentrumon is beszámoltunk, akkor 2,6 milliárd forintnyi euró volt az irányár, viszont a tranzakció nem jöhetett létre, hiszen a kúriát egy időre bűnügyi zár alá vették.

Aztán 2022-ben reppent fel újra a hír, hogy válása után Lagzi Lajcsi teljesen felszámolja korábbi életét, melynek keretében ismét piacra dobta mocsai luxusbirtokát. Akkor arról írtunk, hogy a mulatóssztár 10 millió eurót, azaz akkori forintárfolyamon közel 3,6 milliárd forintot szeretett volna kapni a 2000 négyzetméteres, 30 szobás kúriáért.

Felbecsülhetetlen értékkel bír számomra, a gyerekeket ide hoztuk haza a születésük után a kórházból, itt nőttek fel. Sosem gondoltam volna, hogy egyszer eladom, nehéz döntés is volt, de a magánéletemben lezárult egy nagy fejezet, és úgy érzem, ahhoz, hogy tiszta lappal kezdjek új fejezetet, ez is hozzátartozik. A gyerekekkel természetesen egyeztettem, közösen hoztuk meg a döntést

- kommentálta tavaly év elején a hírt Lagzi Lajcsi.

A zenész akkor azt is elárulta, hogy nehéz szívvel válik meg a birtoktól. Azt viszont hozzátette, egy részét azért mégis megtartja magának: „A birtokból 8000 négyzetmétert megtartunk, ezt már le is választottuk, önálló bejárata van, és egy családi lakóparkot építünk.” Nem sokkal később azonban ezen ingatlanok több részre osztva felkerültek különböző ingatlanhirdetési portálokra. A szétdarabolt majorságot akkor 60, 165, illetve 250 milliós irányáron hirdették vagyis együttesen 475 millió forintért.

Azóta viszont nem volt hír arról, hogy Lagzi Lajcsi sikerrel értékesítette volna a kúriát, és most a Pénzcentrum kiszúrta, hogy a börtönbüntetésre ítélt zenész ismét piacra dobta az egykori Esterházy-kúriát. Mint az a hirdetésből kiderül, a friss irányár 13 millió euró, vagyis mai forintárfolyamon 5 milliárd 128,5 millió forint. Ezért az összegért az egész birtokot viheti a vevő, tehát a 13061 négyzetméteren elterülő fő- és melléképületeket, a több mint 100 éves ősparkot és a 120 hektáros tavat is. Íme a hirdetés képernyőfotója:

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 
Lagzi Lajcsi mocsai luxusbirtokának hirdetése az ingatlan.com ingatlanhirdetési portálon.
Lagzi Lajcsi mocsai luxusbirtokának hirdetése az ingatlan.com ingatlanhirdetési portálon.

Az ingatlanhirdetésben foglaltak szerint a kúria "páratlan befektetési lehetőség", hiszen, mint írják, ez "Magyarország talán legnagyobb egybefüggő birtok együttese". Ennek némileg ellent mond, hogy évek óta sikertelenül árulja az ingatlant Lagzi Lajcsi. A Pénzcentrum megkeresésére Futó Péter, a Portfolio ingatlanpiaci elemzője azt is elmondta, hogy valóbean nem lesz könnyű dolga a mulatóslegendának, hiszen az elmúlt hónapokban az országban általánosan csökkent a lakáspiaci kereslet. Hozzátette: "A magas infláció hatására beindult kamatemelések nehezítik a hitellel történő vásárlást, miközben az állampapírokkal elérhető hozamok többszörösen meghaladják a lakáskiadással elérhető hozamszinteket."

Éppen ezért mind a befektetők, mind a saját célra vásárlók sok esetben kivárnak. Az eladók viszont egyelőre nem hajlandók engedni az árból, ami a tranzakciószámok jelentős visszaesését eredményezte. A fenti ingatlan is jó példája ennek, a 2,75 millió forintos négyzetméterár ugyanis egy-két budai, vagy belvárosi kerület legjobb elhelyezkedésű, legmagasabb műszaki színvonalú lakóingatlanát leszámítva sehol nem reális ma Magyarországon

- fogalmazott Futó Péter.

Úgy látszik amúgy, hogy a börtönbüntetését hamarosan megkezdő zenészlegenda teljesen felszámolja ingatlanvagyonát. Nemrég írtunk például arról, hogy piacra dobja a budai Sas-hegyen fekvő luxusházát is Lagzi Lajcsi. Mint fogalmazott, "nem vertem a mellemet, hogy van a Sas-hegyen egy házam. Most sem verem. El akarom adni, mert úgy alakult a helyzet."

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 23. kedd
Béla
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem