1 °C Budapest
repair house illustration cimlapi

Hiába az állami ingyenmilliók: annyira brutális a drágulás, hogy a magyarok inkább lemondanak erről

MTI
2021. november 3. 10:28

Az állami támogatások hatására nagyot fejlődött idén a felújítási piac, az építőanyagok elmúlt hetekben tapasztalt áremelkedése miatt azonban némiképp megtorpant a lakásfelújítási kedv - írta szerdai számában a Világgazdaság.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Az építőanyagok kiskereskedelmi forgalma lassulni kezdett az idei egész éves lendülethez képest, most a vevők várják, hogy csökkenjenek az árak - tájékoztatta a lapot az újHÁZ Centrum. Az építőanyagokat forgalmazó cég arról számolt be, hogy a hálózatához tartozó kereskedésekben a tetőfedéshez szükséges anyagok forgalma 20-30 százalékkal nőtt az idén, kelendőek voltak a kertépítéshez szükséges termékek is, különösen a térburkolatok, és 20-25 százalékkal nőtt az előregyártott kerítéselemek iránti kereslet is az első fél évben.

A szigetelőanyagok forgalmában 15-20 százalékos, a szerkezetépítéshez kapcsolódó termékek körében 5-10 százalékos növekedést tapasztaltak. A Praktiker arról számolt be a lapnak, hogy az előző évekhez képest továbbra is növekedés tapasztalható a barkácsáruházakban és a webshopban, a növekedés üteme azonban egyértelműen lassult a harmadik negyedévben.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 22. szombat
Vince, Artúr
3. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?