12 °C Budapest
Candles and flowers on a grave cimlapi

Elképesztő árak a magyar temetőkben: százezreket is elkérnek a sírgondozásért

2021. október 30. 11:04

Hazánkban csakúgy, mint annyi más európai országban óriási gondot okoz az elöregedő társadalom. Ez annyit jelent, hogy egyre kevesebb a fiatal, és egyre több az idős ember hazánkban, ami már most problémákat okoz, és hosszú távon ez csak fokozódni fog. Gondoljunk csak bele, ki gondozza az időseket majd, és ki fogja gondozni elhunyt szeretteink sírját, amikor nekünk már nem lesz erőnk hozzá.

Egyre több fiatal dolgozónak kell eltartani egyre több nyugdíjas korú embert, és ez azt jelenti, hogy olyan problémákkal is szembe kell néznünk össztársadalmi szinten, mely nem éppen kellemes: konkrétan, hogy ki ápolja időseinket, és ki gondozza elhunyt szeretteink sírját. Az egy dolog, a fiatalok idővel már nem fogja tudni kitermelni az egyre növekvő létszámú idős magyarok nyugdíját, de ellátni őket is egyre komolyabb kapacitásokat fog igényelni.

És arról is kell beszélni, mi lesz elhunyt szeretteink sírjával, amikor mi már nem tudjuk rendszeresen gondozni azt, vagy mert egészségünk annyira megromlik, vagy mert már nem vagyunk képesek hosszú utakra vállalkozni.

Sok éles szemű vállalakozó tudja, hogy létezik ez a probléma, és kihasználva ezt az állapotot pénzért vállalja szeretteink sírjának rendszeres gondozását. Ők vállalják a sírhelyek rendben tartását: a falevelek elhordását, gyomlálást, földmunkákat, kavics- és murva mozgatást, a sírhelyek szakszerű tisztítását, vágott és ültetett növények beszerzését és gondozását, koszorúk kihelyezését, de a soron kívüli látogatásokat, születésnap vagy évforduló alkalmából is.

A szolgáltatás hihetetlenül népszerű, gyakorlatilag alig győzik a vállalkozók. Kényelmes és egyszerű megoldásnak tűnhet mindazoknak, aki idő vagy megfelelő egészségi állapot hiányában nem tudnak elég időt fordítani elhunyt szeretteik nyughelyének gondozására. Ám kihasználva ezt az elképesztő érdeklődést, a szolgáltatók annyi pénzt kérhetnek el ezért a munkáért, amennyit csak akarnak. És el is kérik.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Egy szimpla sírt évente 6 alkalommal 40 - 60 ezer forintért, egy dupla sírt 80 -110 ezer forintért vállalnak el a fővárosban. Vidéken valamivel szelídebbek az árak, nagyjából 20 százalékkal, de persze nagyban függ attól, milyen szolgáltatásokat szeretne igénybe venni a megrendelő.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 16. kedd
Csongor
16. hét
Április 16.
A hang világnapja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm