2018. december 14. péntek Szilárda

Varga bejelentette: belép az állam a nyugdíjpiacra


Már elkészültek a tervek, kedvező hozamú nyugdíj-előtakarékossági kötvényt szeretnének majd kibocsátani.

Már elkészültek az első tervek az állam nyugdíjpiacra történő belépéséhez - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter csütörtökön az Echo TV Napi aktuális című műsorában. A pénzügyminiszter kifejtette: olyan nyugdíj-előtakarékossági kötvényt szeretnének majd kibocsátani, amelyet kicsit kedvezőbb hozamokkal tudnak a takarékoskodók nyugdíjas korukban visszaváltani, a járulékukat élvezni.

A mostani nyugdíj-előtakarékossági számla (nyesz), önkéntes nyugdíjpénztár és egyéb formák mellett lehetőségnek kellene lennie arra is, hogy az államadósság-kezelés részévé váljon az ilyen típusú előtakarékosság, ilyen rendszerek máshol is működnek - tette hozzá.

A Portfolio elemzői szerint a legfontosabb kérdések természetesen a nyugdíjkötvény kondícióit érintik (kamatozás, lejárat, visszaváltás stb.), de az biztosnak látszik, hogy a piaci alapú önkéntes nyugdíj-megtakarítási formák komoly versenytársat kapnak. Ebből adódnak olyan további felvetések, mint például hogy a kötvényhez kell-e új típusú számla, vagy ezek a mostani tbsz, nyesz konstrukciókban is vásárolhatók lesznek. Az államadósság oldaláról nézve a fő kérdés, hogy milyen mennyiségben lesz képes az új kötvény lakossági megtakarításokat csatornázni a költségvetés finanszírozásához, illetve ez milyen hatással lesz a hagyományos állampapírpiacra. Ezeket, és még egy sor más információt bizonyára a következő napokban ismerhetünk meg.

JÓL JÖNNE 500 EZER FORINT?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb gyorskölcsönt. Íme, itt egy konkrét példa: kalkulátorunkban 500 ezer forintos hitelösszeget, és 36 hónapos futamidőt adtunk meg. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 16 358 forintos törlesztőrészlettel a Raiffeisen Bank nyújtja (THM 12,73%), de nem sokkal marad el ettől a Cofidis 16 654 forintos törlesztőt (THM 12,90%) ígérő ajánlata sem. Emellett érdemes még megemlíteni a Provident, a Cetelem, valamint a Erste konstrukcióját is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum gyorskölcsön kalkulátorát. (x)

Hozzászólások száma: 9 - Hozzászólok a fórumhoz
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk

Hatalmas újítás a magyar bankokban: órákon belül utalják a pénzt, ha megszorultál
Azért csak óvatosan a csábító pénzügyi ajánlatokkal!


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk