Szomorú valóság: 10-ből 4 nyugdíjas magyar nő él ma így

Pénzcentrum2020. június 23. 12:05

Magyarországon a nők 44 százaléka él egyedül, amely a 6. legmagasabb arány Európában. A pandémiás helyzet miatt pedig csak még jobban elszigetelődtek a többségi társadalomtól.

Az Európai Unió országaiban a fiatal és a középkorú férfiak és nők (15-64 év között) nagyjából azonos arányban élnek egyedül: 19 százalékban. Párban a férfiak 48, míg a nők 51 százaléka él.

Szakadéknyi különbség van azonban az előbbi korcsoport és az idősek között: az európai országokban 10 nőből 4 egyedül él, míg a 64 évnél idősebb férfiak esetében ez az arány mindössze 19 százalék - derül ki az Eurostat adatsorából.

Ezekre az egyedül élő idős emberekre már csak azért is figyelni kell, hiszen ők most nehéz helyzetben vannak, a magány nagyon gyakran elszigetelődéssel jár együtt, pláne pandémiás helyzetben. 


Lettországban él a legtöbb magányos idős nő (49%), arányuk Észtországban (26%) és Belgiumban (28%), Spanyolországban és Cipruson (mindkettő 31%), Portugáliában (32%) és Dániában (33%) a legalacsonyabb.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Magyarországon a nők 44 százaléka él egyedül, amely a 6. legmagasabb arány Európában. A férfiak esetében ez a szám 21 százalék.

Címkék:
nyugdij, járvány, vírus, statisztika, koronavírus, nők, férfiak, magány, egyedülállók,