2019. május 23. csütörtök Dezső

Sok, vagy kevés? Ennyi volt az átlagnyugdíj januárban


Csökkent a nyugdíjasok száma Magyarországon a MÁK adatai szerint, de válhatően nem azért, mert sokan haltak meg. Sokkkal inkább a nyugdíjkorhatár emelése állhat a háttérben.

Kismértékben csökkent a nyugdíjasok száma tavaly januárhoz képest - írja a Világgazdaság a Magyar Államkincstár közlése alapján. Idén januárban 2 156 622 nyugdíjellátást folyósítottak, vagyis 6443 fővel kevesebben kaptak nyugdíjat vagy valamilyen nyugdíjszerű ellátást, mint egy évvel korábban.

A lap szerint minimális csökkenés mögött nem annyira demográfiai adatok húzódnak meg, inkább a nyugdíjkorhatár folyamatos emelkedése. A 2,15 millió nyugdíjas közül öregségi ellátást 2 031 674 biztosított kapott.

2019 januárjában az átlagos ellátás összege pedig 134,9 ezer forint volt.

Az öregségi nyugdíjasok között januárban 159,2 ezer olyan nőt tartottak nyilván, aki a negyvenévnyi szolgálati idő elérésével - még nem érve el a nyugdíjkorhatárt - vonulhatott nyugdíjba.

KIHÚZNA A BAJBÓL 400 EZER FORINT?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb gyorskölcsönt. Mutatunk egy konkrét példát: kalkulátorunkban 400 ezer forintos hitelösszeget, és 48 hónapos futamidőt adtunk meg. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 11 130 forintos törlesztőrészlettel az Erste nyújtja (THM 16,70%), de nem sokkal marad el ettől az OTP 11 958 forintos törlesztőt (THM 20,73%) ígérő ajánlata sem. Emellett érdemes még megemlíteni a MKB és a Cetelem konstrukcióját is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum gyorskölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS