2020. július 11. szombat Nóra, Lili

Nyugdíjszámok, amikről nem szívesen beszélnek


Tudtad, hogy a nyugdíjminimum 2008 óta nem változott? És az megvan, hányan kapnak havonta 100 ezer forintnál is kevesebbet? 12 érdekes tény a magyar nyugdíjakról, nyugdíjasokról.

1,6 százalékkal emelkednek a nyugdíjak 2017-ben; Orbán 10 ezer forintos Erzsébet-utalvánnyal lepi meg az időseket - csak két fontos hír a közelmúltból, amelyről a legtöbb sajtóorgánum, így a Pénzcentrum is beszámolt. Arról viszont mostanában már kevesebb szó esett, hogy...

12 érdekes tény a magyar nyugdíjasokról:

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Hozzászólások száma: 4 - Hozzászólok a fórumhoz
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk