2018. december 14. péntek Szilárda

Nyugdíjemelés jöhet 2019-ben: a kormány már tárgyalja a lehetőségeket

  • hvg.hu
  • 2018. november 26. hétfő 12:02

A kormány elé került az öregségi nyugdíj, valamint más támogatások növelésének terve. Ha minden a mostani tervek szerint marad, akkor 2019. január 1-jétől 2,7 százalékkal fog nőni a nyugdíj - írja a Hvg.

A kormány elé került az öregségi nyugdíj, valamint más támogatások növelésének terve. Ha minden a mostani tervek szerint marad, akkor

2019. január 1-jétől 2,7 százalékkal fog nőni a nyugdíj.

Vagyis ez azt is jelenti, hogy az öregségi, az özvegyi és a szülői nyugdíj, az árvaellátás, a baleseti hozzátartozók nyugellátása, a baleseti járadék, a rokkantsági és a rehabilitációs ellátás, valamint minden más, a nyugdíjhoz kötött támogatás is 2,7 százalékkal fog nőni.

Ami viszont még okot adhat a változtatásra, az az, hogy a nyugdíjasok inflációja a 2,7 százaléknál magasabb lehet. A nyugdíjemelést a kormány ugyanis az inflációhoz kötötten határozza meg, csakhogy tavasszal, amikor készült a 2019-es költségvetés, még kisebb inflációval számoltak. A nyugdíjas-infláció, vagyis a főleg az idősek által használt termékek árainak emelkedése októberben már 3,4 százalékos volt.

Jól jönne 2 millió forint?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. Íme, itt egy konkrét példa: 2 millió forintos hitelösszeget, és 60 hónapos futamidőt adtunk meg, ezen kívül bepipáltuk "250 000 Ft feletti havi nettó jövedelem", illetve a "Jövedelmem a kiválasztott bankba utalnám" opciókat. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legolcsóbb konstrukciót, havi 40 436 forintos törlesztővel a CIB Bank (THM 8,17%) nyújtja; de nem sokkal marad el ettől a K&H Bank (40 066 Ft/hó; THM 8,28%) ajánlata sem. Némileg lemaradva követi őket a Cetelem (44 388 Ft/hó; THM 13,07%) ajánlata, amelyhez viszont nem szükséges bankot váltanunk. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Hozzászólások száma: 4 - Hozzászólok a fórumhoz
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk

Hatalmas újítás a magyar bankokban: órákon belül utalják a pénzt, ha megszorultál
Azért csak óvatosan a csábító pénzügyi ajánlatokkal!


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk