2019. február 18. hétfő Bernadett

Nyugdíjemelés jöhet 2019-ben: a kormány már tárgyalja a lehetőségeket

  • hvg.hu
  • 2018. november 26. hétfő 12:02

A kormány elé került az öregségi nyugdíj, valamint más támogatások növelésének terve. Ha minden a mostani tervek szerint marad, akkor 2019. január 1-jétől 2,7 százalékkal fog nőni a nyugdíj - írja a Hvg.

A kormány elé került az öregségi nyugdíj, valamint más támogatások növelésének terve. Ha minden a mostani tervek szerint marad, akkor

2019. január 1-jétől 2,7 százalékkal fog nőni a nyugdíj.

Vagyis ez azt is jelenti, hogy az öregségi, az özvegyi és a szülői nyugdíj, az árvaellátás, a baleseti hozzátartozók nyugellátása, a baleseti járadék, a rokkantsági és a rehabilitációs ellátás, valamint minden más, a nyugdíjhoz kötött támogatás is 2,7 százalékkal fog nőni.

Ami viszont még okot adhat a változtatásra, az az, hogy a nyugdíjasok inflációja a 2,7 százaléknál magasabb lehet. A nyugdíjemelést a kormány ugyanis az inflációhoz kötötten határozza meg, csakhogy tavasszal, amikor készült a 2019-es költségvetés, még kisebb inflációval számoltak. A nyugdíjas-infláció, vagyis a főleg az idősek által használt termékek árainak emelkedése októberben már 3,4 százalékos volt.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. Íme, itt egy konkrét példa: kalkulátorunkban 2 millió forintos hitelösszeget és 60 hónapos futamidőt adtunk meg. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 44 388 forintos törlesztőrészlettel a Cetelem nyújtja (THM 12,57%), de nem sokkal marad el ettől a Cofidis 46 911 forintos törlesztőt (THM 15,34%) ígérő ajánlata sem. Emellett érdemes még megemlíteni a Budapest Bank, az OTP, valamint az Oney konstrukcióját is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Hozzászólások száma: 4 - Hozzászólok a fórumhoz
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS