2019. május 25. szombat Orbán

Nyugdíjasok, figyelem: pénz áll a házhoz, ennyivel emelkedhet a nyugdíj


Szinte biztos, hogy ősszel több ezer forinttal többet fognak kapni a nyugdíjasok, ugyanis nem a várható infláció mértékével emelkedtek az év elején a járandóságok.

Biztosra lehet venni, hogy novemberben több ezer forinttal több pénz érkezik a nyugdíjasok számlájára, illetve több pénzzel állít be a postás, mint korábban.

A nyugdíjakat év elején 2,7 százalékkal emelték, a kormány úgy becsülte, ennyi lesz az éves átlagos drágulás. Csak aztán az árak elkezdtek felfele kúszni, és most már a közgazdász szakmában nagyobb éves drágulásra számít mindenki. A jegybank például 3,1 százalékos inflációval számol már most, de vannak ennél kevésbé óvatos jóslatok is. Annyira lendületet kapott a drágulás, hogy a legutóbbi, márciusra vonatkozó adat minden korábbi előrejelzést meghaladva azt mutatta, hogy egy év alatt 3,7 százalékkal nőttek a termékek, szolgáltatások árai átlagosan.

Ősszel már pontosabban lehet látni, hogy mennyi is lesz idén az áremelkedés. Ha az óvatosabb becslés jön be, és 3,1 százalékos lesz ez, akkor a 3,1 és 2,7 különbözetének megfelelő, vagyis 0,4 százalékos nyugdíjkorrekció jön, visszamenőleg, amit novemberben egy összegben fizetnek ki.

Átlagnyugdíjjal, vagyis 135 ezer forinttal számolva ez azt jelenti, novemberben csaknem 6500 forinttal több pénz áll a házhoz - kalkulálja a nyugdíjguru.hu oldalra hivatkozva a napi.hu.

KIHÚZNA A BAJBÓL 400 EZER FORINT?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb gyorskölcsönt. Mutatunk egy konkrét példát: kalkulátorunkban 400 ezer forintos hitelösszeget, és 48 hónapos futamidőt adtunk meg. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 11 130 forintos törlesztőrészlettel az Erste nyújtja (THM 16,70%), de nem sokkal marad el ettől az OTP 11 958 forintos törlesztőt (THM 20,73%) ígérő ajánlata sem. Emellett érdemes még megemlíteni a MKB és a Cetelem konstrukcióját is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum gyorskölcsön kalkulátorát. (x)

Hozzászólások száma: 3 - Hozzászólok a fórumhoz
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS