11 °C Budapest

Meglepetés: ezt nem fogja bírni erővel Magyarország

2017. július 27. 10:00

Korábban lehet gond a nyugdíjrendszerrel, mint eddig gondolták, a megoldás a vállalati nyugdíjprogramok támogatása lenne - írja ma reggel a Világgazdaság.

Fontos lenne a vállalati nyugdíjprogramok támogatása, ugyanis az állami rendszer korábban küzdhet majd fenntartási gondokkal, mint eddig gondolták. A jellemzően volt szocialista országok, melyek csak egyéni nyugdíjtervekkel rendelkeznek, általában kevésbé képesek megfelelő méretű nyugdíjvagyont felhalmozni - írja közös tanulmányában Pandurics Anett, a Magyar Biztosítók Szövetségének (MABISZ) elnöke és Szalai Péter, a PEND Consulting vezetője.

Az Állami Számvevőszék lapjában megjelent írás szerint a rendszerváltás óta eltelt időben a munkáltatók nem alakítottak ki vállalati nyugdíjprogramokat, pedig ezek segíthetnék a képzett munkaerő megtartását is, ráadásul költségterhelésük is alacsonyabb, mint az egyéni programoké.

A kutatók azért jutottak arra az eredményre, hogy a korábban vártnál már hamarabb gond lehet a magyar nyugdíjrendszerrel, mert a Népességtudományi Kutatóintézet adatai tükrében a Magyar Nemzeti Bank túl optimistán mérte fel, hogy egy keresőre hány időskorú eltartott fog jutni - írja ma reggel a lap.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm