2020. augusztus 7. péntek Ibolya

Magánnyugdíj: hosszú távon jól teljesítenek a pénztárak


Átlagosan 4-5 százalék körüli reálhozamot értek el a magánnyugdíjpénztárak azóta, hogy öt évvel ezelőtt bejelentették, ismét visszaléphetnek a tagok az egypilléres állami rendszerbe - írja a Magyar Nemzeti Bank (MNB) adataira hivatkozva a Világgazdaság.


A napilap cikke szerint a megmaradt négy pénztár növekedési portfóliói - amelyekben a megtakarítások háromnegyede van - 37,3-47,8 százalékos hozamot értek el 2010 októbere óta, ez éves szinten 6,5-8,1 százalékos teljesítmény.

Bár a tőzsdék utolsó negyedévi esése a magánnyugdíj-pénztári alapoknak sem kedvezett, az elmúlt öt évben azok a portfóliók teljesítettek jobban, amelyek több kockázatot vállaltak.

A jegybank adatai szerint a pénztárak ismét egyre több részvényjellegű befektetést tartanak. A részvények és befektetési jegyek aránya a portfóliókban az idei év közepére 37,5 százalékra emelkedett, a magyar állampapíroké pedig egy év alatt 58 százalékról 51 százalékra süllyedt.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok (OTP Bank, Budapest Bank, ERSTE Bank, Cetelem, Provident, stb.) ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS


Portfolio HR Revolution 2020 Konferencia

Vörös riadó! A munkaerőpiac aktuális kérdései, kihívásai, és természetesen a lehetséges megoldások.

Sustainable World 2020 Konferencia

A jövő vállalata konferenciát, melyen a fenntarthatóságról, zöld finanszírozásról és befektetésekről, az energiatársaságok aktuális helyzetéről, és a zöld vállalatok kihívásairól, lehetőségeiről lesz szó.