2018. november 20. kedd Jolán

Lehet, fabatkát sem fog érni a nyugdíjemelés


Többet drágul az élet, mint amennyire a kabinet előzetesen számolt, és ami alapján megállapították a nyugdíjemelést.

Nagyobb lesz a nyugdíjasok inflációja, mint amekkora nyugdíjemelést kapnak - derült ki az Mfor számításából. Ennek oka, hogy az infláció majdnem hat éve nem volt annyira magas, mint most, azok a termékek is drágulnak, amelyeket jellemzően a nyugdíjasok vásárolnak.

A nyugdíjakat a kormány papíron az inflációhoz kötötten határozza meg.  Azonban tavasszal, amikor készült a 2019-es költségvetés, úgy számoltak, hogy jövőre 2,7 százalékos lehet az éves infláció, vagyis ennyivel nőnek a nyugdíjak is. Ehhez képest a nyugdíjas infláció 3,4 százalékos volt idén októberben a portál kalkulációja szerint.

Ugyanakkor még nem kell megijedni, nem példa nélküli, hogy utólag nyúlnak bele a költségvetésbe emiatt:  legutóbb 2017-ben volt ilyen, akkor sem számoltak a magasabb inflációval.

JÓL JÖNNE 400 EZER FORINT?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb gyorskölcsönt. Íme, itt egy konkrét példa: kalkulátorunkban 400 ezer forintos hitelösszeget, és 36 hónapos futamidőt adtunk meg. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 13 070 forintos törlesztőrészlettel az MKB Bank nyújtja (THM 14,23%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 13 123 forintos törlesztőt (THM 11,73%) ígérő ajánlata sem. Emellett érdemes még megemlíteni a K&H Bank, a Cetelem, valamint a Raiffeisen Bank konstrukcióját is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum gyorskölcsön kalkulátorát.

Hozzászólások száma: 2 - Hozzászólok a fórumhoz
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk

Durva: ennyien veszik fel halott rokonuk nyugdíját Magyarországon
Pedig 15 napon belül kötelesek lennének bejelenteni az elhalálozást.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS