2019. április 19. péntek Emma

Kiderült: neki kell felelnie a januári nyugdíjbotrányért

  • Népszava
  • 2019. január 21. hétfő 16:49

Leváltották a Magyar Államkincstár (MÁK) Nyugdíjfolyósító Igazgatóságának (NYUFIG) szakmai igazgató-helyettesét - értesült a Népszava több kincstári forrásból. 

A lap szerint Gondán Csabát, a Magyar Államkincstár Nyugdíjfolyósító Igazgatóságának igazgató-helyettesét lefokozták. A több évtizede a nyugdíjfolyósítónál dolgozó jogász azért kerül alacsonyabb beosztásba, mert valakit meg kellett nevezni a példátlan technikai hiba felelőseként, miután Varga Mihály vizsgálatot indított az ügyben.

Mint ismeretes, január 11-én reggel kellett volna megérkezni a nyugdíjaknak a számlákra, azonban egy "technikai" hiba miatt ez nem történt meg. A MÁK aznap és azóta sem állt ki a nyugdíjasok és a sajtó elé, hogy elmondja, miért nem kapták meg már reggel a nyugdíjasok a nyugdíjukat.

Mi még aznap úgy értesültünk: a MÁK rossz értéknappal küldte el a tranzakciókat az állami kifizetésekre fennartott éjszakai rendszerbe. Hogy még aznap a számlákra kerüljenek a járandóságok, az átutalásokat át kellett terelni a napközbeni átutalási rendszerbe, ebben a MÁK-nak a GIRO segített. A bankok oldalán túlóürával, a számlarendszerek bezárásának kitolásával sikerült a számlákon jóváírni a nyugdíjakat.


JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. Íme, itt egy konkrét példa: kalkulátorunkban 1 millió forintos hitelösszeget és 60 hónapos futamidőt adtunk meg. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 26 778 forintos törlesztőrészlettel a Cetelem nyújtja (THM 13,69%), de nem sokkal marad el ettől a K&H 26 823 forintos törlesztőt (THM 13,79%) ígérő ajánlata sem. Emellett érdemes még megemlíteni a Budapest Bank, a Cofidis, valamint a CIB konstrukcióját is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Hozzászólások száma: 9 - Hozzászólok a fórumhoz
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk