Kiderült: ennyi nyugdíjat kap 2019-ben Medveczky Ilona

Pénzcentrum2019. május 18. 16:01

Nyugdíjáról vallott Medveczky Ilona. Az egykori színésznő, táncművész meglehetősen szűk nyugdíjból él, emiatt a házimunkák sokaságát is saját maga végzi.

Nyugdíjának mértékéről vallott Medveczky Ilona a Blikknek. A lapnak azt mondta az egykori színművésznő, hogy a házimunka nagy részét maga végzi, mert nem engedheti meg magának, hogy kertészt béreljen fel. A cikkből az is kiderül, hogy a nyugdíja hozzávetőlegesen 120 ezer forint. Ahogy ő mondta:

A szomszédban dolgozott négy fiú és a kertészmérnök főnökük. Nagyon helyesek voltak, egy óriáspálmát segítettek kicipelni. Egy nap alatt mindent rendbe tennének, de 120 ezer forintba kerülne, ami gyakorlatilag egyhavi nyugdíjam, ráadásul kapálni, locsolni és füvet nyírni utána is kell.

Ez azt jelenti, hogy Medveczky Ilona nyugdíja még a kb. 130 ezer forintos átlagnyugdíjat sem éri el. Korábban a Pénzcentrum is megírta, hogy Medveczkynek halogatnia kellett a szemműtétjét a házimunka miatt, mert nem engedhette meg magának, hogy hónapokig lábadozzon - takarítóra, kertészre viszont nincs pénze.
Ez a nyugdíj azonban még így is jelentősen magasabb, mint korábban: akkor mi is megírtuk, hogy a művésznőnek a neki megítélt művészjáradék előtt nagyjából 70 ezer forintból kellett gazdálkodnia, azt azonban nem tudtuk eddig, hogy a jelenlegi nyugdíja mennyi.

Tetemes költségekbe kerül ekkora otthon fenntartása

Nem csoda, hogy a 120 ezer forintos nyugdíjból nem telik kertészre és takarítóra. Korábban mi is utána jártunk, hogy a kerti munkákat mennyiért végzik el: egy fametszés akár 6-8 ezer forint is lehet óránként, az ágdarálás már 10 ezer forintba kerül. A fakivágás akár 15 ezer forint is lehet, a zöldhulladék elszállítása is 3000 forint körül van. De nem olcsó a takarítószolgálat sem.

Medvezczky Ilona most 78 éves, egy évvel ezelőtt végrendeletében megírta, hogy a halála után elárverezik a villáját, és az abból befolyt összeg 50 százaléka kutyamenhelyekhez kerül majd. A pénz másik feléből rendelkezése szerint megalapítják majd a Medveczky Ilona-díjat, amit majd a legtehetségesebb táncművésznek ítélnek oda.

Címkék:
nyugdij, árverés, öreg, medveczky, végrendelet,