9 °C Budapest

Kevesen lépik meg, pedig csak ennyi kell a giganyugdíjhoz

2018. február 4. 17:32

Rengeteg rövidebb, hosszabb anyag jelenik meg hetente a Pénzcentrumon, most az elmúlt hét legolvasottab, legérdekesebb híreiből mutatunk néhányat. Ha lemaradtál volna a lenti cikkekről, most pótolhatod őket.


A héten a Kevesen lépik meg, pedig csak ennyi kell a giganyugdíjhoz című cikkünket olvasták a legtöbben. Ebben a nyugdíj-előtakarékossági számla főbb tulajdonságait vettük végig. A nyugdíj-előtakarékossági számla (röviden nyesz) végső soron egy speciális értékpapírszámla, melyet kifejezetten a nyugdíjcélú megtakarítások kezelésére hozhatunk létre. A számla egyik legvonzóbb tulajdonsága, hogy az ide történő éves befizetéseink után 20 százalék, maximum 100 ezer forintos adóvisszatérítést vehetünk igénybe. (Ez az összeg 130 ezer forint is lehet, ha valaki 2020 előtt megy nyugdíjba.) Hogy mikor és mennyi pénzt kell befizetni, és mennyi pénzhez juthatunk hozzá a NYESZ segítségével, kiderül cikkünkből.

Sokan olvasták 250 ezres nettó, 4 napos munkahét: eladót keresnek a magyar kisvárosban című anyagunkat is. Ebben arról írtunk, hogy már most nagy erőkkel keresik a tavaszi-nyári szezonra a munkaerőt a fagyizók. Hogy mennyit lehet vele keresni, kiderül a cikkből: ide kattintvaelolvashatod.

Ha már fizetés, írtunk arról is, hogy az Aldinál 824469 forintot lehet keresni.  Hogy milyen munkakörről van szó, hány embert keresnek, és milyen feltételekkel lehet betölteni a munkakört, kiderül az írásunkból, amit itt találsz.

Utánajártunk annak is, hogy mennyibe kerül hosszabb távon egy gyereket lovasoktatásra beíratni, milyen eszközöket kell beszerezni és összességében mire lehet számítani az első időkben. Ide járatja gyermekeit a magyar elit: tényleg nem sajnálják a pénzt című anyagunkat itt olvashatjátokel.

Írtunk arról is, hogy Magyarországon általános gyakorlatnak számít, hogy ruhát csak akkor vesznek vissza boltokban szavatossági időn belül, ha be tudjuk mutatni a számlát, pedig ezt semmilyen törvény nem írja elő. A Pénzcentrum azt tesztelte, hogy van-e különbség az Ausztriában és hazánkban is bolttal rendelkező márkák kereskedelmi gyakorlata között, attól függően, hogy Budapesten vagy Bécsben próbáljuk meg visszavinni blokk nélkül, a szavatossági időn belül szétment kabátunkat. Katt ide a cikkért.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A héten megjelent egy interjú is, Szikra Dorottyával, a az MTA Társadalomtudományi Kutatóközpontjának tudományos főmunkatársával és Elek Zsuzsannával, az MTA tudományos segédmunkatársával arról beszélgettünk, hogyan lehetne csökkenteni a társadalmi egyenlőtlenségeket, fenntartható-e hosszú távon a mostani nyugdíjrendszer és a népesedéspolitikai intézkedések hatására vajon nőni fog-e a születések száma. Itt találodGiganyugdíj? Ugyan már: több százezer magyar aggódhat a jövőjéért című cikkünket.

Folytatódott sorozatunk, melyben népszerű, pénzzel kapcsolatos Google-keresési javaslatokat válaszolunk meg a Pénzcentrumon, hogy neked már keresni se kelljen. Nézzük, mit dob fel a cég keresője, ha bepötyögjük, hogy "mennyit". Olvasd el a Hiába volt minden emelés? Ennyit keresnek a tanárok, orvosok, rendőrök című cikkünket.

Utánajártunk annak is, hol a legdrágább a távhő Magyarországon. A Pénzcentrum kikérte a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivataltól (MEKH) a településekre vonatkozó pontos adatokat (2016), hogy kiderüljön, hol fizetnek a legtöbbet és a legkevesebbet a fogyasztók. Megdöbbentő különbségek vannak. Kattnts ide, hogy elolvasd cikkünket.

Arról is írtunk, hogy a harmadik kerületről nemrég kiderült, hogy megemelik a parkolási díjakat. Ez azt a faramuci helyzetet idézheti elő budán, hogy egy adott utca egyik oldalán jelentősen olcsóbb lesz parkolni, mint a másikon. A parkolási zónatérképek alapján megnéztük, hogy hol érdemes néhány méterrel arrébb gurulni parkolás előtt, ha spórolni szeretnénk. Olvasd el cikkünket!

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 19. kedd
József, Bánk
12. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
A diákok 97% kedvezménnyel, a 27 év alattiak 92% kedvezménnyel regisztrálhatnak! Gyere Te is!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem