2018. február 18. vasárnap Bernadett

Kevesen lépik meg, pedig csak ennyi kell a giganyugdíjhoz

Rengeteg rövidebb, hosszabb anyag jelenik meg hetente a Pénzcentrumon, most az elmúlt hét legolvasottab, legérdekesebb híreiből mutatunk néhányat. Ha lemaradtál volna a lenti cikkekről, most pótolhatod őket.


A héten a Kevesen lépik meg, pedig csak ennyi kell a giganyugdíjhoz című cikkünket olvasták a legtöbben. Ebben a nyugdíj-előtakarékossági számla főbb tulajdonságait vettük végig. A nyugdíj-előtakarékossági számla (röviden nyesz) végső soron egy speciális értékpapírszámla, melyet kifejezetten a nyugdíjcélú megtakarítások kezelésére hozhatunk létre. A számla egyik legvonzóbb tulajdonsága, hogy az ide történő éves befizetéseink után 20 százalék, maximum 100 ezer forintos adóvisszatérítést vehetünk igénybe. (Ez az összeg 130 ezer forint is lehet, ha valaki 2020 előtt megy nyugdíjba.) Hogy mikor és mennyi pénzt kell befizetni, és mennyi pénzhez juthatunk hozzá a NYESZ segítségével, kiderül cikkünkből.

Sokan olvasták 250 ezres nettó, 4 napos munkahét: eladót keresnek a magyar kisvárosban című anyagunkat is. Ebben arról írtunk, hogy már most nagy erőkkel keresik a tavaszi-nyári szezonra a munkaerőt a fagyizók. Hogy mennyit lehet vele keresni, kiderül a cikkből: ide kattintva elolvashatod.

Ha már fizetés, írtunk arról is, hogy az Aldinál 824469 forintot lehet keresni.  Hogy milyen munkakörről van szó, hány embert keresnek, és milyen feltételekkel lehet betölteni a munkakört, kiderül az írásunkból, amit itt találsz.

Utánajártunk annak is, hogy mennyibe kerül hosszabb távon egy gyereket lovasoktatásra beíratni, milyen eszközöket kell beszerezni és összességében mire lehet számítani az első időkben. Ide járatja gyermekeit a magyar elit: tényleg nem sajnálják a pénzt című anyagunkat itt olvashatjátok el.

Írtunk arról is, hogy Magyarországon általános gyakorlatnak számít, hogy ruhát csak akkor vesznek vissza boltokban szavatossági időn belül, ha be tudjuk mutatni a számlát, pedig ezt semmilyen törvény nem írja elő. A Pénzcentrum azt tesztelte, hogy van-e különbség az Ausztriában és hazánkban is bolttal rendelkező márkák kereskedelmi gyakorlata között, attól függően, hogy Budapesten vagy Bécsben próbáljuk meg visszavinni blokk nélkül, a szavatossági időn belül szétment kabátunkat. Katt ide a cikkért.

A héten megjelent egy interjú is, Szikra Dorottyával, a az MTA Társadalomtudományi Kutatóközpontjának tudományos főmunkatársával és Elek Zsuzsannával, az MTA tudományos segédmunkatársával arról beszélgettünk, hogyan lehetne csökkenteni a társadalmi egyenlőtlenségeket, fenntartható-e hosszú távon a mostani nyugdíjrendszer és a népesedéspolitikai intézkedések hatására vajon nőni fog-e a születések száma. Itt találod Giganyugdíj? Ugyan már: több százezer magyar aggódhat a jövőjéért című cikkünket.

Folytatódott sorozatunk, melyben népszerű, pénzzel kapcsolatos Google-keresési javaslatokat válaszolunk meg a Pénzcentrumon, hogy neked már keresni se kelljen. Nézzük, mit dob fel a cég keresője, ha bepötyögjük, hogy "mennyit". Olvasd el a Hiába volt minden emelés? Ennyit keresnek a tanárok, orvosok, rendőrök című cikkünket.

Utánajártunk annak is, hol a legdrágább a távhő Magyarországon. A Pénzcentrum kikérte a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivataltól (MEKH) a településekre vonatkozó pontos adatokat (2016), hogy kiderüljön, hol fizetnek a legtöbbet és a legkevesebbet a fogyasztók. Megdöbbentő különbségek vannak. Kattnts ide, hogy elolvasd cikkünket.

Arról is írtunk, hogy a harmadik kerületről nemrég kiderült, hogy megemelik a parkolási díjakat. Ez azt a faramuci helyzetet idézheti elő budán, hogy egy adott utca egyik oldalán jelentősen olcsóbb lesz parkolni, mint a másikon. A parkolási zónatérképek alapján megnéztük, hogy hol érdemes néhány méterrel arrébb gurulni parkolás előtt, ha spórolni szeretnénk. Olvasd el cikkünket!

Hozzászólások száma: 1 - Hozzászólok a fórumhoz
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Interspar

02.15-02.21
Országos

Spar

02.15-02.21
Országos

Lidl

02.15-02.21
Országos

Auchan

02.15-02.21
Országos

Aldi

02.15-02.21
Országos

Tesco

02.15-02.21
Országos

Auchan

Műszaki cikkek
02.08-02.21
Országos

Praktiker

02.08-02.21
Országos