12 °C Budapest

Jön a sírig tartó munka: 72 éves korunkig dolgozhatunk?

2019. július 20. 15:04

Egy friss tanulmánya szerint 72 éves korig kellene kitolni a nyugdíjkorhatárt Magyarországon ahhoz, hogy ne csökkenjen a nyugdíjasok életszínvonalát. A témában Farkas András nyugdíjszakértő is nyilatkozott - számol be a Napi.hu.

Az Eurostat szerint Magyarországon 72 éves korig kellene kitolni a nyugdíjkorhatárt ahhoz, hogy az elöregedés jelentősen ne csökkentse a nyugdíjasok életszínvonalát. A népesség elöregedése a jövőben is egyre nagyobb terhet helyez az ellátórendszerekre, az említett tanulmány 2100-ig vizsgálja a folyamatokat - ami azért elég messze van.

Az idei 64 évről jövőre és az azt követő évben 64 és fél évre ugrik a küszöb, majd azt követően "áll be" 65 évre a nyugdíjkorhatár az 1957-ben és azután született korosztályt illetően. Jelenleg ennyi változtatással még fenntartható marad a nyugdíjrendszer - mondta el a szakértő.

Az elkövetkező másfél-két évtizedben biztos, hogy szóba sem kerül ilyen mértékű nyugdíjkorhatár-emelés, itthon éppen most vagyunk egy sokkal visszafogottabb korhatár-növelés közepén.

NEKED AJÁNLJUK
Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 16. kedd
Csongor
16. hét
Április 16.
A hang világnapja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm