2018. december 14. péntek Szilárda

Jön a nyugdíjprémium: meglepően alacsony lehet!


A jövő héten érkezik a nyugdíjprémium, amelyet a gazdasági növekedés után kapnak a nyugdíjasok. Sokan azonban hiába lennének jogosultak magasabb prémiumra, az mfor.hu kalkulációi szerint mégsem kapnak 18 ezer forintnál többet.

A gazdasági növekedés 4,4 százalék lehet idén, amely azt jelenti, hogy a 3,5 százalékos várthoz képest a 0,9 százalékos többlet után jár a prémium a nyugdíjasoknak. A pénz már a jövő héten a bankszámlán lesz.

Sokan azonban hiába lennének jogosultak az összegre, ők sem kaphatnak a törvényileg meghatározott 18 ezres maximumnál többet. Ők azok, akik öregségi ellátásuk mellett özvegyi nyugdíjban is részesülnek, és így mindkét juttatás után járna a prémium. Hiába van azonban adott esetben a két ellátással együtt is átlag alatti nyugdíjuk, a maximális 18 ezer forintos összegnél ők sem kapnak többet.

A nyugdíjemelés mértéke is kérdéses. Mivel az infláció szintén meghaladta a várakozásokat, előfordulhat, hogy a kormány nyugdíjkiegészítést fizet majd januárban.

NEM SZABAD TOVÁBB VÁRNI A LAKÁSVÁSÁRLÁSSAL!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor jobb, ha tudod, hogy lakáspiaci elemzők szerint az árak emelkedése lassul, és a finanszírozási költségek is rekord alacsony szinten vannak, de már nem biztos, hogy sokáig így is marad. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 20 éves futamidő mellett már 2,6 százalékos THM-el, és havi 57 332 forintos törlesztővel fel lehet venni a Budapest Banknál. De nem sokkal maradnak el ettől a további bankok ajánlatai sem: az Erste Banknál például 53 773 forintos törlesztőt ígér a 2,69 százalékos THM; míg az UniCredit Banknál némileg magasabb, 3,40 százalékos THM is alacsony, 55 028 forintos törlesztőt jelent. Érdemes még megnézni a Raiffeisen Bank, a CIB Bank és a többi magyar hitelintézet konstrukcióját, különböző hiteösszegek, és futamidők mellett is - ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk

Hatalmas újítás a magyar bankokban: órákon belül utalják a pénzt, ha megszorultál
Azért csak óvatosan a csábító pénzügyi ajánlatokkal!


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk