2020. augusztus 15. szombat Mária

Itt a nyugdíjasok 12 pontja koronavírus veszélyhelyzetre

  • MTI
  • 2020. március 23. hétfő 21:24

A Nyugdíjasok Országos Szövetsége - hasonlóan a fiatalokhoz - megalkotta a Felelős Idősek 12 pontját arról, mire figyeljenek oda, mit tartsanak szem előtt az idősek a koronavírus-járvány idején.

A Magyar Nyugdíjasok Egyesületeinek Országos Szövetsége (NYOSZ) közleménye szerint ezeket érdemes betartania, megfontolnia az idősebbeknek:

1. Életkortól függetlenül vegyük komolyan a koronavírust!

2. Tartsuk be a járvánnyal kapcsolatos írott és íratlan szabályokat!

3. Maradjunk otthonunkban a járvány idején!

4. Kíméljük meg magunkat és internetes követőinket, beszélgetőtársainkat a rémhírektől, az álhírektől és csak hiteles forrásból tájékozódjunk, tájékoztassunk!

5. Ismerkedjünk meg az internet segítségével azokkal a technikai eszközökkel, amelyek megkönnyítik az életünket!

6. Kérjünk segítséget, ha otthonunkon kívüli teendőnk van családtagunktól, közeli ismerősünktől, az illetékes kormányzati szervezetektől, vagy az önkormányzattól!

7. Segítsünk egymásnak a technikai eszközök (internet, telefon, email stb.) segítségével, külön figyeljünk az egyedülálló, valamint a beteg ismerősökre!

8. Segítsünk egymásnak az idő hasznos eltöltésében, osszuk meg receptjeinket, kulturális élményeinket (könyv, film, online múzeumi élmények, koncertek)!

9. Segítsük gyerekeinknek, elégedjünk meg, hogy egy ideig csak az internet vagy telefon segítségével látjuk egymást, beszélgetünk egymással!

10. Kezdjünk el új dolgokkal megismerkedni, tanuljunk meg új ismereteket!

11. A megszokottnál is körültekintőbben gondoskodjunk a higiéniáról és fizikai állapotunkról!

12. Vonjunk be másokat ebbe a mozgalomba!

OS

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk

Portfolio HR Revolution 2020 Konferencia

Vörös riadó! A munkaerőpiac aktuális kérdései, kihívásai, és természetesen a lehetséges megoldások.

Sustainable World 2020 Konferencia

A jövő vállalata konferenciát, melyen a fenntarthatóságról, zöld finanszírozásról és befektetésekről, az energiatársaságok aktuális helyzetéről, és a zöld vállalatok kihívásairól, lehetőségeiről lesz szó.