14 °C Budapest

Így készülnek a nyugdíjra a negyvenes nők

2016. január 22. 13:03

A férfiak és a nők közel azonos arányban kötnek nyugdíjbiztosítást, a nők viszont korábban kezdenek el felkészülni a nyugdíjas évekre. A 40-es korosztályban a nők kötik a legtöbb nyugdíjbiztosítást, míg a csak pár évvel a nyugdíj előtt ébredők között már 70 százalék a férfiak aránya - derült ki  egy friss elemzésből.

Még mindig túl későn kezdenek nyugdíjas éveikről gondoskodni a magyarok, ám ha a tendenciákat figyeljük, egyértelmű javulás érzékelhető - olvasható az NN Biztosító közleményében. 2014 első félévéhez képest, mikor a Motiva nyugdíjbiztosítás megjelent, a szerződők átlagéletkora 3,5 évet csökkent. Vagyis egyre fiatalabban ébredünk rá az öngondoskodás szükségességére.

A megtakarítók között a negyvenesek vannak a legtöbben: tízből átlagosan négy Motiva Nyugdíjbiztosítást kötő ügyfél 40 és 49 év közötti. Tehát az ügyfelek mintegy 40 százaléka 40-es éveiben teszi meg az első érdemi lépéseket a felkészülésre. A biztosító statisztikáiból az is kiderült: negyvenes éveik előtt az ügyfeleknek ma már 16,5 százaléka köt Motiva-szerződést, ami szintén azt jelzi, hogy egyre korábban ébredünk rá az öngondoskodás fontosságára. Összességében minden 25. szerződő még ma is csak 60 éves kora felett kapcsol és kezd gyűjteni idős napjaira.

A szerződők között valamivel többen vannak a nők, 7 százalékponttal nagyobb az arányuk az összes Motiva-tulajdonos között. Ugyanakkor a számok arra is utalnak, hogy nők előbb ébrednek rá a nyugdíjmegtakarítás fontosságára: többségük a 40-es korosztályban a legszembetűnőbb: 13 százalékponttal vezetnek a férfiak előtt. Ezzel szemben azok között, akik csak röviddel a nyugdíj előtt szerződnek, már 70 százalék a férfiak aránya. Pedig a jó stratégia a korai megtakarítás: minél előbb elkezd valaki megtakarítani időskorára, annál kisebb összeget kell félretennie havonta

- magyarázta az eredményeket Szabó Anikó, az NN Biztosító marketingigazgatója.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem