Hivatalos: ennyi kiegészítést kapnak a nyugdíjasok novemberben

2019. szeptember 15. 19:03

Ezek voltak 2019. 37. hetének legfontosabb, legérdekesebb, na meg legolvasottabb cikkei a Pénzcentrumon. A teljes írás elolvasásához kattints a címekre vagy a képes ajánlókra.

Hivatalos: ennyi kiegészítést kapnak novemberben a nyugdíjasok

Mostanra biztossá vált, hogy az idei inflációs adatok alapján a magyar nyugdíjasok nyugdíjkorrekcióban részesülnek. Várhatóan idén noveremberben érkezik a pénz, ami a Pénzcentrum számításai szerint, az átlagnyugdíjból számolva 11 745 forint lesz.

Ezt soha ne írd bele az önéletrajzodba: a jövőd múlhat rajta

Aki nem csak alkalmi, hanem teljes munkaidős állásra pályázik, esetleg szívesen váltana, az keresve sem találhat jobb időpontot ezeknél a napoknál. De korántsem mindegy milyen életrajzzal pályázunk, szakértőnk elárulja, mi az amit feltétlenül írjunk bele, és mi az, amit még csak véletlenül se.

Fontos változás élesedik a magyar iskolákban: erről minden szülőnek tudnia kell

2020-tól minimum egy B2-es nyelvvizsga és legalább egy emelt szintű érettségi kell majd az egyetemi vagy főiskolai továbbtanuláshoz. Aki pedig az iskola falai között nem tudja elsajátítani az ehhez elégséges tudást, annak marad a nyelviskola vagy a magántanár. A Pénzcentrum annak járt utána, milyen költségvonzatai vannak a különóráknak, illetve, hogy mely nyelvekbe érdemes belevágni.

Ezt minden 6 évesnek meg kellene tanulnia a pénzről: sorsdöntő lehet

Már hatéves koráig is rengeteg dolgot tanulhat meg egy gyermek a pénzről, pénzügyekről - kialakíthat működésmódokat, elsajátíthat mintákat. Azonban ez nem csak a jó példákra, ismeretekre igaz: rengeteg káros sémát is már ilyen kiskorában megtanulhat, amelyen később nehéz lesz változtatni. A szülő felelőssége, hogy gyermeke jó alapokat szerezzen hatéves koráig a későbbi pénzügyi tudatosság kialakításához. Ehhez nyújt segítséget a Pénzcentrum kisokosa a szülőknek, melyben évről évre mutatjuk be, mit lehet és ajánlott megtanítani a gyermeknek a pénzről.

Ettől fogsz padlót, nem az árától: így nem is drága a zsírúj, 578 ezres iPhone 11

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A napokban mutatták be az iPhone legújabb, 11-es névre hallgató szériáját, aminek csúcsdarabaja a Pro Max majd 580 ezres árcédulát kapott. Ettől persze nem csoda, hogy sokan padlót fognak, hiszen mi kerülhet 600 ezer forintba egy telefonon? Azonban, ha jobban a számok mögé nézünk, akkor egy megfelelően hosszú időn keresztül használt kütyü napi költség bőven elmarad egy doboz cigi, a napi kávé, de még egy üveg minőségi sör árától is. Ez a kemény, nem a kád széle.

Hiába dolgoznak tanulás mellett: ezért sem lesz nyugdíja a magyar fiataloknak

A legtöbb diák iskolaszövetkezeten keresztül vállal munkát tanulmányai mellett, sokan akár 20-30 órát is ledolgoznak hetente. Ezzel elviekben fél, vagy akár 1 év szolgálati időt is szerezhetnének a nyugdíjukhoz, ha a diákmunka beleszámítana a nyugdíjba. Mivel azonban a hallgató nem fizet járulékot, erre nem számíthat. A Pénzcentrum most kikérte Dezse Tivadar, nyugdíjjogász véleményét a témáról.

Ingyenes elitgimnázium képzi a jövő mérnökeit Pesten: 8-szoros a túljelentkezés

"A digitális transzformáció fejben dől el. Van, akiknek egyszerűen túl kell lépniük azon, hogy ahogy 40 éve tanítottak az ma is jó lesz" - mondta el a Pénzcentrumnak adott interjújában Lázár Tibor, a budapesti Szent István Gimnázium igazgatója. Az iskolavezető pedagógussal többek között beszélgettünk a mai magyar oktatás pozitív, negatív oldalairól; a tanárok bérezéséről, és az ebből származó feszültségekről; a menedzserszemléletű intézményvezetésről; a digitalizáció oktatásra gyakorolt hatásairól; ahogy arról is, hogy a növendékek legnagyobb része a BME-n, valamilyen mérnökképzésben folytatja tanulmányait. Interjú

Akkor ez eldőlt: ennyivel lett drágább a friss zöldség, sertéshús, liszt, kenyér

2019. augusztusban a fogyasztói árak átlagosan 3,1 százalékkal magasabbak voltak az egy évvel korábbinál. Az elmúlt egy évben a szeszes italok, dohányáruk és az élelmiszerek ára emelkedett jelentős mértékben.

További érdekes írások:

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 24. szerda
György
17. hét
Április 24.
A rendőrség napja
Április 24.
Zajvédelmi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 24. 21:11
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem