2019. május 25. szombat Orbán

Ez elég kevés: ennyi nyugdíjat szerezhetnek az Ausztriába ingázók


Elvileg, aki nyugdíjasként átjár Ausztriába dolgozni, ezzel szerezhet plusz nyugdíjat, viszont ehhez több feltételnek is meg kell felelni. 

Nyugdíjasként is szerezhet osztrák nyugdíjat egy magyar elvileg, de ennek sok feltétele van - írja a Kisalföld.hu. Először is, aki magyar nyugdíjat kapva dolgozik Ausztriában, annak be kell jelentenie ezt a hazai nyugdíjfolyósítónál. Erre azért van szükség, mert  az ilyen helyzetben szerezhető jövedelemhatárt nem lépheti túl. Ennek elmulasztásának következménye az lehet, hogy ha a nyugdíjfolyósító eééenőrzést folytat le, és szabálytalanságot észlele, akkor bizonyos összeget vissza kell fizetni a folyósítónak. 

A nyugdíj összege függ attól, mennyi bért kap jelenleg, milyen formában foglalkoztatják, milyen a munkaviszonya, vonnak-e tőle például nyugdíjjárulékot. Ha minden feltételnek megfelel és több évig dolgozik az osztrákoknál, akkor is csak alacsony összegre számíthat.

A nyugdíjigény benyújtásakor vizsgálhatják, hogy az Európai Unió melyik tagállamában él, ott és Ausztriában mennyi a nyugdíj mellett szerezhető jövedelem értékhatára, keletkezett-e adó- vagy járulékfizetési kötelezettsége. Ezeknek a körülményeknek az ismeretében van lehetőség részletesebb felvilágosítást kérni a várható nyugdíj összegéről a magyar és az osztrák nyugdíjfolyósítónál, társadalombiztosítási szerveknél.

JÓL JÖNNE 800 EZER FORINT?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. Íme, itt egy konkrét példa: kalkulátorunkban 800 ezres forintos hitelösszeget és 60 hónapos futamidőt adtunk meg. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 17 775 forintos törlesztőrészlettel a Raiffeisen nyújtja (THM 13,41%), de nem sokkal marad el ettől a K&H 18 198 forintos törlesztőt (THM 13,79%) ígérő ajánlata sem. Emellett érdemes még megemlíteni a Cetelem, az OTP, valamint a CIB konstrukcióját is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS