Ennyit bukhat havonta a Barátok közt sztárja: már biztosan elhagyja a sorozatot

Blikk2019. július 26. 13:31

Leforgatta az utolsó jelenetét Szőke Zoltán a Barátok közt című sorozat Berényi Miklósaként, írja a Blikk. Szőke távozása idén májusban merült fel, akkor arra alapozták az értesüléseket, hogy a színész "a Barátok közt 20. születésnapi sajtópartiján tavaly ősszel kollégánknak azt mondta, ha a forgatókönyvírók nem változtatnak Berényi Miki karakterén, ő bizony felmond", másrészt most ezt a felmondást "egy név nélkül nyilatkozó stábtag" meg is erősítette. Akkor a Barátok közt sajtósa annyit mondott, hogy Szőkének még novemberig érvényes szerződése van.

Ahogy korábban értesültünk Szőke Zoltán, aki a szappanoperában Berényi Miklóst alakítja, állítólag azért döntött így, mert nem tudott azonosulni a gátlástalan vállalkozó figurájával. Szőke már tavaly utalt arra, hogy ha a forgatókönyvírók nem változtatnak a történeten, fel fog mondani, az utóbbi években ugyanis a spiritualitás felé fordult, és ez kizárja, hogy agresszív üzletembert játsszon.

Ezt biztosan megérzi a pénztárcája

Évekkel ezelőtti sajtóhírek szerint a Barátok Közt oszlopos tagjai havonta 800 ezer forint körüli összeget vihettek haza. Bár 2012-ben jelentősen, összesen 13 százalékkal csökkentették a sorozatban szereplő színészek fizetését, de az eltelt évek alatt ez már simán felkúszhatott

akár havi 1 millió forintra is.

Berényi Miklós karaktere a sorozat indulásakor, 1998 októberében tűnt fel először, és azt már tudni lehet, hogy a karakter távozását egy hetekig tartó történetszállal fogják felvezetni, de nem fogják megölni.

Jó szívvel gondolok majd vissza erre a több mint két évtizedre, de a huszonegy év az huszonegy év, és ennyi éppen elég volt

- így búcsúzott a kollégáitól a nyári stábbulin a színész.

Címkék:
nyugdij, bér, barátok közt, kereset, színész,