2019. március 20. szerda Klaudia

Durva! Ennyiért gürizhetnek napi 8 órában a nélkülöző kisnyugdíjasok


Ezek voltak 2019 második hetének legfontosabb, legérdekesebb, na meg legolvasottabb cikkei a Pénzcentrumon. A teljes írás elolvasásához kattints a címekre vagy a képes ajánlókra.

Ez most komoly? Ennyiért gürizhetnek napi 8 órában a magyar nyugdíjasok

Sokan, több tízezren dolgoznak nyugdíj mellett keresetkiegészítésként, és ma már egész jól fizető állásokat is találhatnak - legalábbis a fővárosban. A Pénzcentrum információi szerint árufeltöltőként vagy eladóként megkereshetik a magyar átlagnyugdíj összegét.

Bő 40 napig várakoztak: ennyi magyar nyugdíjast érintett a késve utalás

Több mint 1,2 millió nyugdíjast érintett, hogy egy technikai probléma miatt az Államkincstár késve utalta el a januári nyugdíjakat. A legfrissebb információk alapján már az érintettek 60 százaléka kéri bankszámlára a folyósítást, amivel nem kevés pénzt spórol az állam. Mutatjuk azt is, hogyan lehet dönteni arról, hogya postás hozza a pénzt, vagy a jóval olcsóbb és biztonságosabb folyószámlára érkezzen.

Érik az újabb hitelválság? Ilyen őrületnek legutóbb brutális krach lett a vége

2019 a hitelek összeomlásának éve lehet - gondolják egyesek. Látva a kihelyezések brutális emelkedését az elmúlt években, akár aggódhatnánk is. A legnagyobb növekményt ezen belül is a személyi hitelek terén észlelhettünk. Szerencsére manapság nem tapasztalunk tömeges bedőléseket, de ha a háttérben fújódik a lufi, annak katasztrofális következményei lehetnek. Épp ezért most megnézzük, jelenleg mennyire tűnik valós forgatókönyvnek az összeomlás - a kiugróan növekvő hitelfelvétellel nő-e az esélye a tömeges bedőléseknek, kamatemelést és szigorodó szabályozást okozva ezzel. Megmutatjuk, érdemes-e félni a hiteleseknek vagy a hitelfelvételen gondolkodóknak. A legjobb konstrukció kiválasztásához a Pénzcentrum kalkulátorát ajánljuk.

Lakásvásárlás vagy bérlés: kiszámoltuk, melyik éri meg jobban

A rohamosan növekvő bérlakás- és lakásárak miatt sokan döntenek ma úgy, hogy hitelt vesznek fel, és lakást vásárolnak. A lakáshitelek piaca nagyon élénk, de ez nem meglepő, hiszen a magyarok mindig is a saját otthont preferálták a bérléssel szemben. Kérdés, hogy érdemes-e saját lakásba fektetni, tudva azt, hogy a piaci viszonyok bármikor változhatnak. Ennek próbáltunk utánajárni.

Ezeket az autókat lopják most a legtöbbet itthon: itt a számok mögötti valóság

A Nemzetközi Autóvadász Közhasznú Egyesület (NAKE) néhány napja közzétette 2018-ra vonatkozó autólopási statisztikáit. Ebből kiderült, mely típusú szémélygépkocsit lovasították meg legtöbbször tavaly. Mi azonban most a számok alapján annak jártunk utána, mely márkájú autók tulajdonosai aggódhatnak leginkább attól, hogy egy nap meglovasítják járgányukat.

Életveszély az utakon: ezek a legveszélyesebb autómárkák most a piacon

Rengeteg a baleset hazánkban, és a lakosság egy jelentős hányada olyan autókkal jár, amelyekben nem lehet komolyabb sérülés nélkül megúszni a csattanást. Pedig vannak olyan autók, amik jól szerepeltek a törésteszteken, és a magyar pénztárcáknak sem olyan vészes az árfekvésük.

Vaj, kenyér, liszt: a briteknél, osztrákoknál olcsóbb, mint itthon. Mi folyik itt?

Az Egyesült Királyságban olcsóbb a vaj, a vizsgált kiszerelésű kenyér, de még a Nutella is, mint Magyarországon. Ráadásul az osztrákok lisztet is olcsóbban tudnak megvenni, mint a magyarok. A csirkemell, a burgonya és a tej ugyanakkor nálunk a legolcsóbb. A Pénzcentrum 4 országban hasonlította össze 12 élelmiszer és üdítő árát, azért hogy kiderüljön mennyit fizet a lakosság közel azonos vagy teljsen megegyező termékekért. A világmárkákkal természetesen nem volt nehéz dolgunk, azok esetében maximum a kiszerelések voltak mások, tejből, kenyérből vagy éppen krumpliból azonban nem márkák mentén haladtunk (nem is tudtunk volna), hanem megpróbáltuk a lehető legjobban egymásra hasonlító - mennyiségben, minőségben - termékeket kiválasztani.

Idén féláron nyaralnak az élelmes magyarok: mutatjuk, hogy csinálják

Habár még csak január van, az utazási irodák kínálatában már elérhetőek a legfrissebb ajánlatok. Aki jutányos áron szeretne utazni, annak már csak pár hete van meghozni a döntést és kiválasztani az idei úti célt. Összegyűjtöttük a nyár legjobb ajánlatait: ennél olcsóbb utakat úgysem találsz!

További érdekes cikkeink:

JÓL JÖNNE 500 EZER FORINT?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. Íme, itt egy konkrét példa: kalkulátorunkban 500 ezer forintos hitelösszeget, és 48 hónapos futamidőt adtunk meg, emellett 250 ezer forint feletti jövedelemmel és jövedelemátutalással számoltunk. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 12 178 forintos törlesztőrészlettel a CIB nyújtja (THM 8,17 %), de nem sokkal marad el ettől a Raiffeisen 13 155 forintos törlesztőt (THM 13,57%) ígérő ajánlata sem. Emellett érdemes még megemlíteni a Cofidis az OTP, valamint a Cetelem konstrukcióját is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS