2021. január 26. kedd Vanda, Paula

Döntött a Parlament: újabb kedvezményeket kaphatnak a magyar nyugdíjasok


Jelentős kedvezményt kérnek az immunrendszer működését segítő gyógyszerekre és az elektromos eszközökre a kormánytól a Nyugdíjas Parlament Országos Egyesület tagjai. A szervezet az önkéntes segítőkre is kiemelt figyelmet fordítana.

A veszélyhelyzeti intézkedések előírásait betartva, a Nyugdíjas Parlament Országos Egyesület képviselői online megbeszélésen egyeztették az idősek érdekében szükségesnek tartott intézkedéseket. Arra kérik a kormányt, hogy a 65 éven felüliek jelentős kedvezménnyel és a lehető legrövidebb időn belül hozzájuthassanak:

  • az idősek ellenálló képességének növelése céljából, a gyógyszertárak által forgalmazott immunerősítő készítményekhez;
  • a saját maguk és környezetük megóvása céljából, a védekezéshez szükséges eszközökhöz és szerekhez;
  • a beszűkült társas kapcsolatok oldása céljából, az elektronikus kapcsolattartó eszközök használatához.

Emellett az egyesület azt is kéri, hogy a közelgő ünnepek alkalmából az idősgondozó, a családsegítő, és a szociális támogatást végző önkormányzati és önkéntes civil szervezetek működési feltételeinek javítására fordítson kiemelt figyelmet.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS


Private Investor Day 2021

Mibe fektessünk 2021-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked