15 °C Budapest

Döbbenetes, mi vár az idős magyarokra: számokban az igazi nyugdíjas-katasztrófa

2020. október 4. 18:01

Ezek voltak a 40. hét legizgalmasabb és legnépszerűbb cikkei a Pénzcentrumon. Ha szívesen elolvasnád őket, kattints a címekre vagy a képes ajánlókra.

Számokon az igazi nyugdíjas-katasztrófa: döbbenetes, mi vár az idős magyarokra

Brutálisan alacsony Magyarországon a születéskor várható átlagos életkor, olyannyira, hogy a hazai adatnál csak 4 EU-s országban mértek rosszabbat. Ennél is döbbenetesebb az a tény, hogy egy 65. életévét betöltött magyar nyugdíjas hazánk egyes régióiban mennyire kevés plusz életévvel számolhat nyugdíjasként. Persze a nőknél jobb a helyzet, mint a férfiaknál, de még így is gyakorlatilag elérhetetlen távolságra vagyunk egyes spanyol, francia vagy éppen olasz régióktól.

 

Simán megbírságolnak, ha ezek nincsenek benne a kocsidban: itt a tételes lista

Bár a jogszabály nem ír elő olyan sok kötelező tartozékot a magyar autókba, de ha azok nincsenek meg, repülhet a bírság! Mutatjuk, hogy minek kell kötelezően az autódban lennie, és mi az, ami ugyan nem előírás, de jó, ha van!

 

Lépéskényszerbe került az MNB: jöhet az 500 forintos euró?

A korábbi 500-as euró valószínűsége érdemben csökkent, de az MNB folyamatosan változtatgatja a prioritásait. A jegybank hitelességi problémákkal küzd, a 340-360 forintos árfolyamsáv teteje feljebb tolódhat, 360-370 forint közötti euróárfolyamnál pedig lépéskényszerbe kerülhet a jegybank.

 

Bérháborúban az Aldi és a Lidl: most 400 ezres fizetéssel várják a melósokat

Magyország két rivális élelmiszerlánca két évtized alatt sok vásárlót meghódított, viszont a versengés továbbra is zajlik közöttük. Népszerűségben olvasóink körében a Lidl vezet, de vajon bérezésben, bevételekben is le tudja-e győzni az Aldit? A Pénzcentrum most annak járt utána, ki az abszolút győztese a magyar vásárlókért vívott küzdelemnek: a Lidl vagy az Aldi.

 

 

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Itt a Spar üzenete: erről minden vásárlónak tudnia kell

A járványhelyzet alatt fellendült az élelmiszerek iránti kereslet. Az első negyedévben 15 százalékkal nőtt az online vásárlások száma, a fokozott fogyasztás következtében azonban sajnos előfordulhat, hogy több háztartási hulladék és elpazarolt élelmiszer kerül a szemetesbe. Miközben egyre több szó esik a fenntartható életmódról, fenntartható közlekedésről, sokan mégsem gondolják át, hogy mekkora a saját háztartásuk ökológiai lábnyoma. A Nestlé a SPAR-ral karöltve idén Hogyan legyek környezettudatos vásárló? címen újabb kisokost készített, amelyben hasznos tanácsokkal és útmutatókkal segíti a vásárlókat a környezettudatos döntések meghozatalában.

 

 

Újabb fontos bejelentést tett Orbán Viktor: ismét változnak a járványügyi intézkedések

Ismét felállítják azokat a szakmai csoportokat, amelyek a tavaszi védekezés során már sikeresen működtek - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn, a Facebookon közzétett videójában.

 

Fontos TB-változás élesedett Magyarországon: ezt minden érintettnek tudnia kell

Annak, aki nem biztosított, és más jogcímen sem jogosult egészségügyi szolgáltatásra, egészségügyi szolgáltatási járulékot kell fizetnie. Ezt azonban nyár óta új számlaszámra kell megtenni - tette közzé ma a NAV.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem