2019. július 20. szombat Illés

Az évszázad bűnténye: 80 millióval lépett le a rokkantnyugdíjas Terike


A faddi rokkantnyugdíjasnak, Terikének évek óta fizet kártérítést egy cég, 2016 októberében azonban a szokásos 267 euró helyett több mint 80 millió forintot utalt át - írja a Bors. A nő ezután felvette a pénzt és Németországba utazott.

Terikét végül Passauban kapták el, és egy bőröndnyi készpénz mellett két X6-os BMW is volt nála. Terike állítása szerint ő nem sikkasztott, a pénzt jóhiszeműen vette fel. A vállalat azonban állítja, többször is figyelmeztették az asszonyt. Ha bűnösnek találják, akár két évre is börtönbe kerülhet.

Magyarországon egyébként nem először történt ilyen eset. Korábban mi is beszámoltunk róla, hogy tévedésből 6 millió forintot utaltak egy nagykőrösi férfinak. Akkor abból 4 milliót el is költött, a maradékot visszautalta. A rendőrség akkor eltulajdonítás miatt nyomozást indított. Amit sokan nem tudnak, az az, hogy az utalást a számlaszám alapján azonosítják, így akkor is megtörténhet a jóváírás, ha a név és a számlaszám nem egyezik.

Az így, tévesen elutalt pénzt azonban a bank nem emelheti le a bankszámláról, hanem kérnie kell a kedvezményezett jóváhagyását ehhez. Ha az nem történik meg, akkor a bank a kedvezményezett adatait kiadhatja a megbízónak (a számlaszám és név kiadása nem ütközik a banktitok sérelmét tiltó szabályokba), aki ezután polgári peres eljárásban követeli az összeget. Végeredményben pedig ha az illető 8 napon belül nem utalja vissza a pénzt, akár szabadságvesztéssel is sújtható.

JÓL JÖNNE 800 EZER FORINT?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. Íme, itt egy konkrét példa: kalkulátorunkban 800 ezres forintos hitelösszeget és 60 hónapos futamidőt adtunk meg. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 17 775 forintos törlesztőrészlettel a Raiffeisen nyújtja (THM 13,41%), de nem sokkal marad el ettől a K&H 18 198 forintos törlesztőt (THM 13,79%) ígérő ajánlata sem. Emellett érdemes még megemlíteni a Cetelem, az OTP, valamint a CIB konstrukcióját is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS