2019. május 25. szombat Orbán

Az évszázad bűnténye: 80 millióval lépett le a rokkantnyugdíjas Terike


A faddi rokkantnyugdíjasnak, Terikének évek óta fizet kártérítést egy cég, 2016 októberében azonban a szokásos 267 euró helyett több mint 80 millió forintot utalt át - írja a Bors. A nő ezután felvette a pénzt és Németországba utazott.

Terikét végül Passauban kapták el, és egy bőröndnyi készpénz mellett két X6-os BMW is volt nála. Terike állítása szerint ő nem sikkasztott, a pénzt jóhiszeműen vette fel. A vállalat azonban állítja, többször is figyelmeztették az asszonyt. Ha bűnösnek találják, akár két évre is börtönbe kerülhet.

Magyarországon egyébként nem először történt ilyen eset. Korábban mi is beszámoltunk róla, hogy tévedésből 6 millió forintot utaltak egy nagykőrösi férfinak. Akkor abból 4 milliót el is költött, a maradékot visszautalta. A rendőrség akkor eltulajdonítás miatt nyomozást indított. Amit sokan nem tudnak, az az, hogy az utalást a számlaszám alapján azonosítják, így akkor is megtörténhet a jóváírás, ha a név és a számlaszám nem egyezik.

Az így, tévesen elutalt pénzt azonban a bank nem emelheti le a bankszámláról, hanem kérnie kell a kedvezményezett jóváhagyását ehhez. Ha az nem történik meg, akkor a bank a kedvezményezett adatait kiadhatja a megbízónak (a számlaszám és név kiadása nem ütközik a banktitok sérelmét tiltó szabályokba), aki ezután polgári peres eljárásban követeli az összeget. Végeredményben pedig ha az illető 8 napon belül nem utalja vissza a pénzt, akár szabadságvesztéssel is sújtható.

Jól jönne 5 millió forint?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. Íme, itt egy konkrét példa: 5 millió forintos hitelösszeget, és 72 hónapos futamidőt adtunk meg, ezen kívül bepipáltuk "250 000 Ft feletti havi nettó jövedelem", illetve a "Jövedelmem a kiválasztott bankba utalnám" opciókat. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legolcsóbb konstrukciót, havi 86 426 forintos törlesztővel a K&H Bank (THM 7,97 %) nyújtja; de nem sokkal marad el ettől a Budapest Bank (87 194 Ft/hó; THM 7,90%) ajánlata sem. Némileg lemaradva követi őket az CIB (87 368 Ft/hó; THM 8,17 %) ajánlata, de érdemes megnézni az Erste és az OTP Bank ajánlatát is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS