2021. január 27. szerda Angelika

362 millió forintnyi Erzsébet-utalványt hagytak a postán a nyugdíjasok

  • Népszava
  • 2018. február 19. hétfő 09:32

Magyarországon 35 ezren, külföldön pedig 1200-an nem vették át még mindig a tavaly év végén a nyugdíjasoknak küldött, 10 ezer forint értékű Erzsébet-utalványokat. Ez mintegy 362 millió forintnyi utalványt jelent.

November 23-án kezdték kézbesíteni a nyugdíjasoknak az Erzsébet-utalványokat. Elvileg 2,7 millióan kapták volna meg az utalványokat, amiket jövő év végéig vásárolhatják le a nyugdíjasok boltokban vagy vehetnek belőle meleg ételt.

Csakhogy nem mindenki vette át az utalványt. A Népszava információi szerint Magyarországon 35 ezren, külföldön pedig 1200-an nem vették át azokat. Ugyanis ha a postás nem tudja kézbesíteni azokat, hagy egy értesítőt a postaládában, amivel az érintett tíz munkanapon belül személyesen veheti át az utalványait a postán. Ha ez idő alatt sem veszik át, akkor később a Magyar Államkincstár nyugdíjfolyósító igazgatóságánál lehet ismételt kézbesítést kérni. Erre február végéig van lehetősége annak, aki lemaradt róla. A végül kézbesítetlen küldemények száma egyébként tavaly február végén a mostanihoz hasonló volt.

Érdekesség, hogy a külföldre küldött Erzsébet-utalványokkal nem sok mindent kezdhetnek a magyar nyugdíjasok, azokat ugyanis csak Magyarországon lehet felhasználni. Vagyis két lehetőségük van: plusz pénzért hazaküldik a szelvényeket, vagy amikor Magyarországra utaznak, ők vásárolnak abból.

 

 

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Hozzászólások száma: 4 - Hozzászólok a fórumhoz
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS


Private Investor Day 2021

Mibe fektessünk 2021-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked