8 °C Budapest

Visszatérnek a nullás számlák? Ezzel tényleg ingyen bankolhatsz

2016. május 6. 16:48

A tranzakciós illeték bevezetése óta a valódi nullás számlák sorra tűntek el a bankok kínálatából. Már van olyan számlacsomag, amellyel a mindennapi pénzügyeinket gyakorlatilag ingyen végezhetjük, ehhez azonban teljesítenünk kell néhány feltételt.

Még februárban írtunk arról, hogy a tranzakciós illeték előttről származó utolsó nullás számla is megszűnik, a K&H az év folyamán vezeti ki a Zéró számlacsomagját. Ugyan több, szinte ingyenes számlát is találunk, azonban egy bank egy valóban ingyenesen használható számlával rukkolt elő. A tranzakciós illeték eltörlése egyébként egyelőre nincs napirenden, erről a héten már írtunk részletesen.

Tényleg ingyenesen használhatjuk a számlát?

Vannak ugyan megkötések, azonban a Raiffeisen DíjNullázó Plusz számlája valóban alkalmas arra, hogy napi pénzügyeinkért ne kelljen díjat fizetni a számlavezetésért. Ennek viszont vannak feltételei:

  • Havi 150 ezer beérkező pénznek kell lennie,
  • Igényelni kell a havi kétszeri ingyenes készpénzfelvételi lehetőséget, így a törvény szerinti kedvezményt kapjuk, illetve
  • Az átutalásainknak (belföldi forint) 100 ezer forint alatt kell maradnia.

Átlagos jövedelemmel számolva így a napi pénzügyeinket valóban ingyenesen intézhetjük. Bajban lehetünk viszont, ha

  • Az átutalásaink rendszeresen meghaladják a 100 ezer forintot (mert például a fizetésünk nagy részét hitelkártyával vásároljuk le),
  • Rendszeresen 150 ezer forintnál nagyobb összeget, vagy több mint két alkalommal veszünk fel (ebben az esetben más számláknál is fizetnünk kell),
  • Nem tudunk havi 150 ezer forintos jóváírásról (akár két részletben) gondoskodni.

Hogyan lehet majdnem nullás a számla?

Ugyan más bankok is ajánlanak közel ingyenes csomagot, azonban ezeknél jellemzően van egy (vagy több) olyan költségelem, amelynek köszönhetően már nem lesz teljesen ingyenes a számlavezetés. Ennek ellenére a nullás számla megjelenése előszele lehet annak, hogy hamarosan más bankok is megjelenhetnek ilyen termékkel.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A díjszabásnál egyébként tipikus, hogy a bankkártya éves díját számítják fel, ami az egyik legjobb választás lehet, mivel ez előre kiszámítható és (egyszerű kártya esetén) nem is jelentős mértékű díj. Több számlacsomagnál jellemző, hogy csupán a tranzakciós illetéket számítják fel az ügyfélnek, amennyiben átutalás vagy egyéb pénzmozgást végez. Lényeges, hogy a kártyás fizetés után nem számolnak fel semmilyen díjat a bankok.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 16. 11:18
Költözik az RTL jelentős része, beleértve a hírstúdiót is. Azért a Camponánál lévő helyszíntől sem v...
Holdblog  |  2024. április 16. 06:03
A tavalyi lengyel politikai fordulat a Donald Tusk vezette koalíció kormányra kerülése az ország gaz...
Bankmonitor  |  2024. április 15. 12:48
Miért lenne szükségem életbiztosításra? Ha meghalok, mindenem a családé lesz, nekem akkor már nincs...
MNB Intézet  |  2024. április 15. 11:07
Sokan meglepődnek azon, hogy az USA-ban nem a hard landing forgatókönyv látszik megvalósulni. Valójá...
Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 16. kedd
Csongor
16. hét
Április 16.
A hang világnapja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem