2018. december 14. péntek Szilárda

Varga: valószínű, hogy nem tisztességesen kötötték az utolsó pillanatos LTP-szerződéseket


A pénzügyminiszter szerint feltételezhető, hogy nem tisztességes módon kötötték az utolsó pillanatos LTP-szerződéseket. Varga Mihály kijelentette: sokan spekulálhattak.

Felülvizsgálhatják az utolsó pillanatban kötött LTP-szerződések érvényességét, mivel Varga Mihály szerint

valószínű, hogy nem tisztességes módon kötötték a szerződéseket.

A pénzügyminiszter az ATV.hu-nak adott interjújában kijelentette: sok esetben nem lakáscélú, hanem spekulatív volt az igénybevétel, hozamvadász szempontok érvényesültek.

Amikor sokan, tömegesen próbálnak egy 30 százalékos állami támogatást igénybe venni, akkor azt nem feltétlenül lakásfelújításra akarták felhasználni

- mondta, majd hozzátette, "amikor a legnagyobb lakáskassza-piaci szereplő a begyűjtött források kétharmadát - és ebben az állami támogatás is benne van - hitelként helyezi ki az ügyfeleihez, akkor itt szerintem nem az alapvető cél teljesüléséről van szó."

Ugyanakkor a szerződéseket nem a Pénzügyminisztérium hatásköre felülvizsgálni, hanem a  jegybank vizsgálhatja meg, hogy valóban határidőre történtek-e a szerződéskötések.

JÓL JÖNNE 500 EZER FORINT?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb gyorskölcsönt. Íme, itt egy konkrét példa: kalkulátorunkban 500 ezer forintos hitelösszeget, és 36 hónapos futamidőt adtunk meg. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 16 358 forintos törlesztőrészlettel a Raiffeisen Bank nyújtja (THM 12,73%), de nem sokkal marad el ettől a Cofidis 16 654 forintos törlesztőt (THM 12,90%) ígérő ajánlata sem. Emellett érdemes még megemlíteni a Provident, a Cetelem, valamint a Erste konstrukcióját is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum gyorskölcsön kalkulátorát. (x)

Hozzászólások száma: 1 - Hozzászólok a fórumhoz
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk

Hatalmas újítás a magyar bankokban: órákon belül utalják a pénzt, ha megszorultál
Azért csak óvatosan a csábító pénzügyi ajánlatokkal!


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk