2018. december 15. szombat Valér

Varga: valószínű, hogy nem tisztességesen kötötték az utolsó pillanatos LTP-szerződéseket


A pénzügyminiszter szerint feltételezhető, hogy nem tisztességes módon kötötték az utolsó pillanatos LTP-szerződéseket. Varga Mihály kijelentette: sokan spekulálhattak.

Felülvizsgálhatják az utolsó pillanatban kötött LTP-szerződések érvényességét, mivel Varga Mihály szerint

valószínű, hogy nem tisztességes módon kötötték a szerződéseket.

A pénzügyminiszter az ATV.hu-nak adott interjújában kijelentette: sok esetben nem lakáscélú, hanem spekulatív volt az igénybevétel, hozamvadász szempontok érvényesültek.

Amikor sokan, tömegesen próbálnak egy 30 százalékos állami támogatást igénybe venni, akkor azt nem feltétlenül lakásfelújításra akarták felhasználni

- mondta, majd hozzátette, "amikor a legnagyobb lakáskassza-piaci szereplő a begyűjtött források kétharmadát - és ebben az állami támogatás is benne van - hitelként helyezi ki az ügyfeleihez, akkor itt szerintem nem az alapvető cél teljesüléséről van szó."

Ugyanakkor a szerződéseket nem a Pénzügyminisztérium hatásköre felülvizsgálni, hanem a  jegybank vizsgálhatja meg, hogy valóban határidőre történtek-e a szerződéskötések.

Jól jönne 2 millió forint?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. Íme, itt egy konkrét példa: 2 millió forintos hitelösszeget, és 60 hónapos futamidőt adtunk meg, ezen kívül bepipáltuk "250 000 Ft feletti havi nettó jövedelem", illetve a "Jövedelmem a kiválasztott bankba utalnám" opciókat. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legolcsóbb konstrukciót, havi 40 436 forintos törlesztővel a CIB Bank (THM 8,17%) nyújtja; de nem sokkal marad el ettől a K&H Bank (40 066 Ft/hó; THM 8,28%) ajánlata sem. Némileg lemaradva követi őket a Cetelem (44 388 Ft/hó; THM 13,07%) ajánlata, amelyhez viszont nem szükséges bankot váltanunk. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Hozzászólások száma: 1 - Hozzászólok a fórumhoz
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk

Ezt sok szülő elrontja: pedig ilyen egyszerű sikeres felnőttet nevelni
Ma már a kompetencia sokkal fontosabb, mint a végzettség.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk