2020. december 4. péntek Borbála, Barbara

Varga: valószínű, hogy nem tisztességesen kötötték az utolsó pillanatos LTP-szerződéseket


A pénzügyminiszter szerint feltételezhető, hogy nem tisztességes módon kötötték az utolsó pillanatos LTP-szerződéseket. Varga Mihály kijelentette: sokan spekulálhattak.

Felülvizsgálhatják az utolsó pillanatban kötött LTP-szerződések érvényességét, mivel Varga Mihály szerint

valószínű, hogy nem tisztességes módon kötötték a szerződéseket.

A pénzügyminiszter az ATV.hu-nak adott interjújában kijelentette: sok esetben nem lakáscélú, hanem spekulatív volt az igénybevétel, hozamvadász szempontok érvényesültek.

Amikor sokan, tömegesen próbálnak egy 30 százalékos állami támogatást igénybe venni, akkor azt nem feltétlenül lakásfelújításra akarták felhasználni

- mondta, majd hozzátette, "amikor a legnagyobb lakáskassza-piaci szereplő a begyűjtött források kétharmadát - és ebben az állami támogatás is benne van - hitelként helyezi ki az ügyfeleihez, akkor itt szerintem nem az alapvető cél teljesüléséről van szó."

Ugyanakkor a szerződéseket nem a Pénzügyminisztérium hatásköre felülvizsgálni, hanem a  jegybank vizsgálhatja meg, hogy valóban határidőre történtek-e a szerződéskötések.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is, ezért nagyon fontos, hogy már most a számunkra legmegfelelőbb konstrukciót válasszuk! Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Hozzászólások száma: 1 - Hozzászólok a fórumhoz
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk

Súlyos problémára világított rá a járvány második hulláma: ideje észbe kapni!
Egyre többen keresnek olyan megoldást, melyben biztonságba érzik saját magukat és a családtagjaikat.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk