2020. október 22. csütörtök Előd

Vagyona felét bukta el Dévényi Tibor: ez áll a háttérben


Hatvan éves kora felett vált el Dévényi Tibor, aki most elárulta, hogy a váláskor odaadta a vagyona felét a feleségének. Elsőre érthetetlennek tűnik a lépés, pedig nem biztos, hogy ezzel rosszul járt a veterán DJ. Egy házassági szerződéssel azonban már a frigy első percében felkészíthetjük magunkat arra az esetre, ha a később elmúlt szerelem után az anyagiak miatt pereskedni kelljen.

Dévényi Tibor már elmúlt hatvan éves, amikor elvált. A váláskor a teljes vagyona felét önként a feleségére hagyta - mondta el a Best magazinnak. Azt mondta, a legtöbb ismerőse nem értette, hogy miért adta oda a vagyona felét exfeleségének. Dévényi Tibor saját elmondása szerint ezt válaszolta az ügyvédének:

Nézd, ez a pénz végső soron úgyis a gyermekeinké lesz. Mindegy, hogy melyik oldalról kapják. Az a nő pedig, aki két ilyen szép és okos fiút szült nekem, az igazán megérdemli ezt.

Ezzel egyébként még nem is járt annyira rosszul. A válóperes eljárásokban a családi vagyon jelentős részének sokszor jogi úton szerzi meg az egyik vagy a másik fél, ráadásul a gyermeken keresztül akár a későbbi, már a szétválasztott házasságot követő család vagyonának egy részét is követelheti a másik fél. Azok a felek, akik pedig közös vagyontárgyaikat a másik fél nevére íratják, egészen rosszul járhatnak.

Egy házassági szerződés megold mindent

A házasságkötés elején, amikor még senki nem gondol arra, hogy évek múlva akár rosszul is alakulhat a frigy, kevesen gondolkodnak házassági szerződésen. Pedig érdemes, hiszen ebben pontosan le lehet fektetni a szabályokat azokra az esetekre vonatkozóan, hogy a válás után mi történjen a család vagyonával - legyen az ingatlan, vagy pénzügyi eszközökben tartott megtakarítás. De az sem mindegy, hogy a közös lakáshitellel mi történik.

A házassági szerződést ügyvédi irodánál tudjuk megkötni, aminek van valamekkora munkadíja - ez jellemzően pár tízezer forint, ügyvédi irodától függően. Ez az összeg soknak tűnhet, de eltörpül a házasság egyéb költségeihez képest - nem beszélve a válással járó procedúráról.
Ebben lefektethetik a vagyonszerzés módját, és abban a tulajdonosi részarányokat, tisztázza a házasságba belépők vagyoni helyzetet (ki az, akinek hitele van, és kinek van vagyona esetleg), és a válás utáni jogi lehetőségeket.

Címlapkép: Getty Images

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

A friss statisztikák szerint már több mint 500 milliárd forintnyi babaváró hitelt igényeltek a magyar családok. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2020 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt.

Hozzászólások száma: 2 - Hozzászólok a fórumhoz
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Aldi

10.22-10.28
Országos

Lidl

10.22-10.28
Országos

Auchan

10.22-10.28
Országos

Tesco

10.22-10.28
Országos

Praktiker

10.15-10.26
Országos

  Ajánlatunk

Öngondoskodás 2020

Befektetés, vagyon, megtakarítás

Portfolio Private Health Forum 2020

A koronavírus és a magánegészségügy

Budapest Economic Forum 2020

A magyar gazdasági csúcstalálkozó