2020. február 28. péntek Elemér

Vagyona felét bukta el Dévényi Tibor: ez áll a háttérben


Hatvan éves kora felett vált el Dévényi Tibor, aki most elárulta, hogy a váláskor odaadta a vagyona felét a feleségének. Elsőre érthetetlennek tűnik a lépés, pedig nem biztos, hogy ezzel rosszul járt a veterán DJ. Egy házassági szerződéssel azonban már a frigy első percében felkészíthetjük magunkat arra az esetre, ha a később elmúlt szerelem után az anyagiak miatt pereskedni kelljen.

Dévényi Tibor már elmúlt hatvan éves, amikor elvált. A váláskor a teljes vagyona felét önként a feleségére hagyta - mondta el a Best magazinnak. Azt mondta, a legtöbb ismerőse nem értette, hogy miért adta oda a vagyona felét exfeleségének. Dévényi Tibor saját elmondása szerint ezt válaszolta az ügyvédének:

Nézd, ez a pénz végső soron úgyis a gyermekeinké lesz. Mindegy, hogy melyik oldalról kapják. Az a nő pedig, aki két ilyen szép és okos fiút szült nekem, az igazán megérdemli ezt.

Ezzel egyébként még nem is járt annyira rosszul. A válóperes eljárásokban a családi vagyon jelentős részének sokszor jogi úton szerzi meg az egyik vagy a másik fél, ráadásul a gyermeken keresztül akár a későbbi, már a szétválasztott házasságot követő család vagyonának egy részét is követelheti a másik fél. Azok a felek, akik pedig közös vagyontárgyaikat a másik fél nevére íratják, egészen rosszul járhatnak.

Egy házassági szerződés megold mindent

A házasságkötés elején, amikor még senki nem gondol arra, hogy évek múlva akár rosszul is alakulhat a frigy, kevesen gondolkodnak házassági szerződésen. Pedig érdemes, hiszen ebben pontosan le lehet fektetni a szabályokat azokra az esetekre vonatkozóan, hogy a válás után mi történjen a család vagyonával - legyen az ingatlan, vagy pénzügyi eszközökben tartott megtakarítás. De az sem mindegy, hogy a közös lakáshitellel mi történik.

A házassági szerződést ügyvédi irodánál tudjuk megkötni, aminek van valamekkora munkadíja - ez jellemzően pár tízezer forint, ügyvédi irodától függően. Ez az összeg soknak tűnhet, de eltörpül a házasság egyéb költségeihez képest - nem beszélve a válással járó procedúráról.
Ebben lefektethetik a vagyonszerzés módját, és abban a tulajdonosi részarányokat, tisztázza a házasságba belépők vagyoni helyzetet (ki az, akinek hitele van, és kinek van vagyona esetleg), és a válás utáni jogi lehetőségeket.

Címlapkép: Getty Images

Jól jönne 4 millió forint?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. Íme, itt egy konkrét példa: 4 millió forintos hitelösszeget, és 72 hónapos futamidőt adtunk meg, ezen kívül bepipáltuk "250 000 Ft feletti havi nettó jövedelem", illetve a "Jövedelmem a kiválasztott bankba utalnám" opciókat. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legolcsóbb konstrukciót, havi 69 895 forintos törlesztővel a CIB Bank (THM 8,17 %) nyújtja; de nem sokkal marad el ettől az MKB Bank (72 095 Ft/hó; THM 9,96%) ajánlata sem. Némileg lemaradva követi őket az OTP (80 275 Ft/hó; THM 13,79 %) ajánlata, de érdemes megnézni az K&H és az Erste ajánlatát is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Hozzászólások száma: 2 - Hozzászólok a fórumhoz
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Aldi

03.01-04.05
Országos

Lidl

02.27-03.04
Országos

Interspar

02.27-03.04
Országos

Spar

02.27-03.04
Országos

Auchan

02.27-03.04
Országos

Aldi

02.27-03.04
Országos

Tesco

02.27-03.04
Országos

Interspar

02.26-04.03
Országos

  Ajánlatunk