Ügyfelek pénzét kaszinózta el a kecskeméti bankos: 62 milliós a kár

Pénzcentrum2020. október 15. 18:01

Súlyosabb büntetést kért a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség arra az információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás miatt 3 év 6 hónap börtönre ítélt férfira, aki mintegy 62 milliós kárt okozott a banknak.

A férfi csak két és fél hónapja dolgozott a banknál, amikor az ügyfelek pénzéhez nyúlt. 2016 október és november közepe között több alkalommal is nagy összegű fiktív készpénz befizetéseket könyvelt le olyan ügyfelek lakossági bankszámláira, akiknek összes banki azonosítóját és kódját ismerte.

A férfi a lekönyvelt összegeket átutalta a saját és ismerőse számlájára, ahonnan tovább utalta azokat különböző online szerencsejáték oldalakra, illetve készpénzben felvette és felhasználta az internetes, valamint kaszinóban folytatott fogadásokra is- írja a 24.hu.

Bár negatív egyenleg keletkezett, de pénztárhiány nem. Ezen felül a vádlott az egyik ügyfél tudta nélkül a bankbetétjét is felbontotta, hogy a felszabadult összeggel trükközzön. A felszabadult összeget átutalta a rendelkezése alatt álló, a fiktív befizetések sztornírozása miatt negatív pénztáregyenleget mutató bankszámlára.

Címkék:
bank, kaszinó, megtakarítás, online kaszinó, főügyészség, főügyész,