2020. szeptember 18. péntek Diána

Több tízezer forintot kereshetsz ezekkel a régi játékokkal


Egy kisebb vagyont kereshetsz gyerekeid, vagy a saját régi megunt játékaidon, ha szépen sorban eladogatod őket. A régi, jó állapotban lévő darabok már- már kuriózumnak számítanak, és több tízezer forintot is kereshetsz velük. Sőt, van olyan kártyakollekció, vagy sakk készlet például, ami több százezret ér. Szóval nem árt szétnézni a padláson, pincében.


A különböző magyar apróhirdetéses és aukciós oldalakon számos régi játékot hirdetnek eladásra. Az egyik ilyen honlap ajánlatai azt mutatják, hogy a legdrágábban meghirdetett játékok általában gyűjtői darabok.

Például találni 230 ezer forintért Yu-Gi-Oh kártya kollekciót,

vagy sakk készletet 110 ezer forintért. Egy 1963-as eredeti Munro asztali hoki dobozában 35 ezer forint. De szintén ennyiért hirdetnek egy saját készítésű, majdnem másfél méter hosszú lovagi várat. 23 ezer forintot lehet keresni egy régi favasúton. A 10-20 ezer darabos puzzle-ök 20 ezer forint körül kelnek el.

Régi retro társasokon is jól lehet keresni. Ezek esetében az eszmei érték a nagy inkább, gyermekkori emlékek, nosztalgia. Egy Piac nevű társasjáték például 15 ezer forint. Egy 1969-es Takarékoskodj! társas 10 ezer forintért vihető. Talán a fiatalabb generáció számára emlékezetes lehet az akasztgatós denevéres játék is, az Acro Bats. Ilyet is 10 ezer forintért hirdetnek. És ugyanígy a Szerencsejáték társas is már ritkaságnak számít. Ezen is 10 ezer forintot lehet keresni.


Kép: retronom.hu

Az aranybánya: a LEGO

A LEGO készletek a boltban újonnan is drágák, a határ tényleg a csillagos ég. Akár többszázezer forintos csomagokat is lehet találni. Majdnem 130 ezer forintért lehet beszerezni egy Csillagok háborújás Halálcsillag kiadást. De egy több mint háromezer(!) darabos Csillagromboló is e körüli áron kapható. A használt játékok esetében is marad a horribilis ár. A teljes készletek a legértékesebbek, pláne ha régebbi, különleges darabokról van szó.

Egy régi LEGO elektromos autópályát például majdnem 33 ezer forintért hirdetnek.

Két 1985-ös Technik szett együtt 30 ezer forintért vihető.


Aukciós oldalakon, hirdetéses portálokon a Lego Fabuland termékek is drágán kelnek el. Ez az az állatos kiadás, aminél fix elemekből lehetett építkezni (nem kockákból, hanem konkrét részelemekből). 1989-ig gyártották, utána pedig egy-egy speciális kiadást élt meg, például Harry Pottereset, vagy Spongyabobosat, így aki szerette, annak igen értékesek. Csak egy

állatfigura használtan 1000 és 1500 forint körül van,

ha egyáltalán be lehet szerezni. Egy játszótér körülbelül 20 elemmel, 4 állatfigurával 20 ezer forint. De egy napernyő elem is 2500 forint. Egy kishajó három figurával pedig 26 ezer forintot is érhet. 

 

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Aldi

09.18-09.23
Országos

Auchan

09.18-09.23
Országos

Lidl

09.18-09.23
Országos

Spar

09.18-09.23
Országos

Interspar

09.18-09.23
Országos

Tesco

09.17-09.23
Országos

Tesco

Tanévkezdés
08.18-09.20
Országos

  Ajánlatunk

Portfolio HR Revolution 2020 Konferencia

Vörös riadó! A munkaerőpiac aktuális kérdései, kihívásai, és természetesen a lehetséges megoldások.

Sustainable World 2020 Konferencia

A jövő vállalata konferenciát, melyen a fenntarthatóságról, zöld finanszírozásról és befektetésekről, az energiatársaságok aktuális helyzetéről, és a zöld vállalatok kihívásairól, lehetőségeiről lesz szó.