2020. augusztus 14. péntek Marcell

Több százezren nem juthatnak hozzá a pénztárakban tartott pénzüköz


Az egészségpénztárak és a nyugdíjkasszák tagjai között százezres nagyságrendű az azonosítatlan számlák száma, így nem férnek hozzá az egyenlegükhöz a tulajdonosai. Emellett még mindig van néhány tízezer vállalati bankszámla, amelynél nem nyilatkoztak a tényleges tulajdonosról, így a pénzintézet zárolta azt - írja a Világgazdaság.


Az egészség- és az önkéntes nyugdíjpénztáraknál is szigorítottak a korábbi szabályokon, ez év elejétől csak akkor vehetnek fel tőlük pénzt az ügyfelek, ha azonosították magukat. A kasszák - különösen az egészségpénztárak - tavaly elég intenzíven kampányoltak erről, ennek ellenére több százezrenmég mindig nem nyilatkoztak.

A céges folyószámlák azonosítását is 2014 végéig kellett megtenniük a vállalkozóknak, azonban még ezek között is találunk elmaradásokat. Nagyjából egymillió számlát tartanak fenn gazdálkodó szervezetek Magyarországon a jegybank adatai alapján, ezeknek néhány százalékánál nem tett nyilatkozatot a tulajdonos mostanáig.

 

KIHÚZNA A BAJBÓL 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk

Portfolio HR Revolution 2020 Konferencia

Vörös riadó! A munkaerőpiac aktuális kérdései, kihívásai, és természetesen a lehetséges megoldások.

Sustainable World 2020 Konferencia

A jövő vállalata konferenciát, melyen a fenntarthatóságról, zöld finanszírozásról és befektetésekről, az energiatársaságok aktuális helyzetéről, és a zöld vállalatok kihívásairól, lehetőségeiről lesz szó.