2020. augusztus 14. péntek Marcell

Több, mint 200 milliárdot tettünk állampapírba idén

  • MTI
  • 2014. május 23. péntek 09:58

Áprilisban 12 milliárd forinttal növekedett a lakosság számára értékesített állampapírok mennyisége, a teljes állomány 1900 milliárd forint fölé emelkedett a hónap végére.


A kamatozó kincstárjegyek áprilisban 99,3 milliárd forint értékben jártak le a korábban kibocsátott sorozatok az eddigi hónapokra jellemző 50-60 milliárd forint összegű lejárat helyett, miközben az értékesítés csak 96,4 milliárd forintot tett ki.

A féléves kincstárjegyek nettó értékesítése 0,6 milliárd forint volt áprilisban. Az egy és kétéves kincstári takarékjegyek, továbbá a kincstári takarékjegy plusz együttes mennyisége 1,1 milliárddal, míg az inflációkövető prémium magyar államkötvények és a márciusban bevezetett, piaci kamatokon alapuló bónusz magyar államkötvény együttes állománya 12,6 milliárd forinttal növekedett. A babakötvény állománya 0,6 milliárd forinttal emelkedett az év negyedik hónapjában.

Az év eleje óta, április végéig, 211,9 milliárd forinttal nőtt a lakossági állampapír-állomány. A növekményből a kamatozó kincstárjegyekre 151,6 milliárd, a féléves kincstárjegyekre 4,5 milliárd, a prémium és a bónusz magyar államkötvényekre 41,4 milliárd, az egy és kétéves kincstári takarékjegyekre és a kincstári takarékjegy pluszra együttesen 11,2 milliárd forint jut. A tavaly decemberben kibocsátott új babakötvény állománya 3,2 milliárd forintot ért el az első négy hónap során.

Április végére a lakosságnak szánt állampapírok teljes állománya 1900,5 milliárd forintra emelkedett. A teljes mennyiségből a kamatozó kincstárjegyek 1139,7 milliárd, a féléves kincstárjegy 25,8 milliárd, az egy és kétéves kincstári takarékjegyek és a kincstári takarékjegy plusz együttes mennyisége 345,9 milliárd, a prémium és a bónusz magyar államkötvények együttes állománya 384,3 milliárd, valamint a babakötvény teljes állománya 4,7 milliárd forintot tett ki.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk

Portfolio HR Revolution 2020 Konferencia

Vörös riadó! A munkaerőpiac aktuális kérdései, kihívásai, és természetesen a lehetséges megoldások.

Sustainable World 2020 Konferencia

A jövő vállalata konferenciát, melyen a fenntarthatóságról, zöld finanszírozásról és befektetésekről, az energiatársaságok aktuális helyzetéről, és a zöld vállalatok kihívásairól, lehetőségeiről lesz szó.