Tízmilliókat csalt el a banki ügyintéző: nyugdíjasok számláját csapolta meg

Pénzcentrum
2013. május 23. 15:12

Másfél éven keresztül csapolta meg idős ügyfelei bankszámláját egy kaposvári banki ügyintéző. H. Tímea a férjét akarta visszaszerezni, a pénzből többek között megcsináltatta a mellét, és luxusautót vett.

Múlt héten egy belső ellenőrzés után derült, hogy közel húszmillió forintot lopott el ügyfeleitől az UniCredit Bank egyik kaposvári ügyintézője.

A Bors csütörtöki információi szerint a 40 éves H. Tímea 2011-től kis tételekben utalta át az összegeket édesapja bankszámlájára. Az asszony taktikája az volt, hogy az idős, internetbankkal nem rendelkező, tehetős ügyfelek nevében aktiválta az internetbank alkalmazást. Értesítési telefonszámnak sajátját adta meg, ezért az ügyfeleknek nem tűntek fel a tranzakciók.

Életveszély! Így lopják a gázt Magyarországon 2013-ban - KATTINTS!

A pénzt az apja számlájára küldte, ahonnan a sajátjára utalta tovább. A Bors értesülése szerint a nő a pénzt luxusdolgokra költötte, köztük nagy értékű autót vásárolt, és megcsináltatta a mellét. A bankban többeknek feltűnt a szép arcú nő hirtelen meggazdagodása, amit Tímea azzal magyarázott, hogy nagyobb összeget örökölt. Az esetben egy különös magánéleti szál is helyet kapott: az asszonyt korábban elhagyta a férje, de ebbe nem nyugodott bele, mindenáron vissza akarta szerezni, ezért volt szüksége a műtétre, a drága autóra.


A bank az asszony ellen feljelentést tett a rendőrségen. H. Tímea csaknem kétmillió forintot rögtön visszaadott, a maradék pénzt már elköltötte. A rendőrségre a feljelentés még nem érkezett meg, legalábbis tegnap azt közölték, hogy nincs ilyen ügyben eljárás. H. Tímea így egyelőre szabadlábon van.

UniCredit: kártérítést kapnak a sértettek

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A Pénzcentrum.hu az ügyben megkereste az UniCredit Bankot. A pénzintézet tájékoztatása szerint egy elektronikus kontrollrendszert működtetnek, kifejezetten a gyanús esetek kiszűrésére. Ez adott jelzést, ami alapján azonnal vizsgálatot indítottak, és ez rövid időn belül igazolta is a gyanút.

Ezt követően szintén haladéktalanul megtörtént az elkövető felelősségre vonása, illetve döntöttek a hatóságok bevonásáról. A bank maga kereste meg a sértetteket (akiknek száma egy kézen megszámolható), tájékoztatta őket a történtekről, és a pontos tényfeltárást követően már intézkedtek teljes kártérítésükről is.

Pénzcentrum vélemény
Nem könnyű védekezni az ilyen csalások ellen - igaz, nagyon ritkán hallunk olyat, hogy egy banki ügyintéző károsítson meg ügyfeleket. Ha van netbankunk, ha nincs, érdemes gyakran leellenőrizni saját magunk- vagy idős hozzátartozóink, rokonaink- bankszámlakivonatát, illetve sms-értesítést beállítani, amely jelzi, ha tranzakció történt bankszámlánkon.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
Kiszámoló  |  2024. április 24. 18:32
A friss Magyar Közlönyben jelent meg a kormányrendelet, ami megváltoztatja az eddigi jótállási előír...
MEDIA1  |  2024. április 24. 17:44
A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) 93 hazai médiafelületet elemezve megvizsgálta, hogy a...
Holdblog  |  2024. április 24. 15:40
Minden múltból nézve egy csoda az EU-tagság és a közös piac. Ahogy Vakmajom írja: Mennyi fantasztiku...
Bankmonitor  |  2024. április 24. 11:33
Várhatóan 2024 júniusában indul az új otthonfelújítási program. A támogatásból az 1990 előtt épült c...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 24. szerda
György
17. hét
Április 24.
A rendőrség napja
Április 24.
Zajvédelmi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem