7 °C Budapest

Tízezreket is spórolhatsz most, ha lecseréled a bankodat

2017. május 23. 17:02

A magyarok többségé rendkívüli módón ragaszkodik a meglévő bankjához és számlacsomagjához. A statisztikák szerint hazánkban többször váltunk házastársat, mint bankot. Pedig egy jó váltással, egy átlagos fogyasztó akár a banki költségeinek 10-12 százalékát is lefaraghatja.

Az eltérő élethelyzeteket általában eltérő pénzügyi viselkedések jellemzik. A pénzügyeinkre ugyanis hatalmas befolyással van a jelenlegi életkorunk és az is, hogy éppen milyen életciklusban vagyunk.

Egyáltalán nem mindegy például, hogy egyszemélyes vagy többszemélyes háztartásban élünk, vagy,  van-e esetleg valaki, akiért felelősséget kell vállalnunk. Ennek ellenére a bankok tapasztalatai szerint a legtöbben ragaszkodnak a meglévő pénzintézetükhöz, és csak nagyon kevesen mernek váltani.

Statisztikailag Magyarországon többször váltunk házastársat, mint bankot

- mondta el Takács Domokos, az OTP Bank termékfejlesztési és értékesítési vezetője a bank keddi sajtótájékoztatóján.

Az élethelyzetektől függően azonban nagyban változhat az, hogy kinek milyen számlacsomagra van éppen szüksége. Azt, hogy számunkra melyik banki ajánlat a legjobb választás, könnyen összehasonlíthatjuk például a Pénzcentrum kalkulátorával is.

A sajtóeseményen elhangzottak alapján az eddigi trend azonban megfordulni látszik, és a jövőben már nem az ügyfelek fognak alkalmazkodni a bankokhoz, hanem fordítva. Nem véletlen például, hogy az idei évtől az OTP honlapján már néhány kattintással személyre szabottan tudjuk összeállítani a számunkra legmegfelelőbb számlacsomagot.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az alapcsomagba tartozik maga a számla, a betéti kártya és az internetbank. Majd ezt tudjuk bővíteni különféle elemekkel, mint például: a teljes körű OTP direkt szolgáltatás, a virtuális webkártya, vagy a fióki átutalás. A korábban említett kalkulátorunkkal mi is végeztünk egy számítást. Amennyiben 30 évesen, például havonta 200 ezer forint érkezik a számlánkra, akkor az alábbi lehetőségeket érdemes fontolóra vennünk.

AzOTP Bank Smart számlacsomagjában például havonta módosíthatjuk a kedvezményeket. Az éves összköltség pedig kezdetben 1 188 forint, később 3 389 forintra rúg. A CIB Bank ECO bankszámlával  jelenleg 0 forint a belföldi átutalás díja és 0 forint a kezdeti összköltség is, a később az éves díj pedig 2 900 forintra tehető.

Ezek mellett említést érdemel még aSberbank Fair számlacsomag 2. kategória, ami például havonta 2 ingyenes készpénzfelvételt biztosít, az éves összköltsége kezdetben 840 forintra, majd 4100 forintra tehető.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 19. 16:26
Megvan, mennyibe kerül majd az HBO Maxot, a discovery+ szolgáltatást és az Eurosportot egyesítő stre...
ChikansPlanet  |  2024. április 19. 12:49
A tornádók minden évben hatalmas pusztításokat végeznek szerte a világon, a tudósok pedig aggódva fi...
Holdblog  |  2024. április 19. 12:25
Megint immáron nyolcadik alkalommal mi lettünk Az Év Alapkezelője. Mellette a HOLD Részvény, a Deep...
Kiszámoló  |  2024. április 19. 10:08
Tavaly már mindenki temette Kínát és az új Japánnak hívták. Japán a második világháború után hatalma...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem