2020. július 5. vasárnap Emese, Sarolta

Tíz százalékos csúcskamatot hoztak tavaly a legjobb nyugdíjkasszák


Az önkéntes és magánnyugdíjpénztárak többsége a rövid és hosszú állampapírok közötti hozamot ért el tavaly - írja a Világgazdaság.


A lap szerint az 5 százalék alatti hozam ritka volt, csak a legalacsonyabb kockázatú, bankbetéteket és nagyon rövid állampapírokat tartó alapok kerültek ebbe a kategóriába, de ezek is több százalékponttal felülteljesítették az inflációt.

A pénztárak egy részénél a kiegyensúlyozott, másoknál a kockázatosabb alapok érték el a legmagasabb hozamot, a csúcshozamok 10 százalék fölött voltak.

 

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok (OTP Bank, Budapest Bank, ERSTE Bank, Cetelem, Provident, stb.) ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk